dejwu Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 witam.. czy obciag piwa na cichą takim oto urzadzeniem ma sens? obawiam sie nieporzadanego napowietrzenia. przemawia za tym wygoda, bo metrowy waz igielitowy skutecznie mi utrudnia przelanie towaru z jednego wiadra do drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 jakie napowietrzenie? puść po ściance fermentatora i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Mam podobne ustrojstwo, ale nie poradziłam sobie z obsługą. Piwo strasznie napowietrzyło mi się przez tą pompkę. Wróciłam do poczciwego wężyka i zasysania paszczą Może ktoś powie jak poprawnie używać ten sprzętu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwu Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 napowietrzanie nie wynika z wysokosci wezyka, tylko z tego ze rurka, ktora prowadzi piwo do drugiego pojemnika jest karbowana.. wydaje mi sie ze duzo tam sie mąci i moze byc syf - moze sie myle, dlatego pytam. w kazdym razie na oko widac, ze momentami sie pieni. ktos tego uzywa z "sukcesami"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwu Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 dobra. wyprobowalem sam. generalnie malo praktyczne i idzie zdecydowanie za wolno. osobiscie odradzam, zwyczajnie zlalem z nad osadow z wiadra do wiadra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Miałem to coś kiedyś do wina, po pierwszej próbie wylądowało w koszu. Edytowane 3 Marca 2012 przez polter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 dobra. wyprobowalem sam. generalnie malo praktyczne i idzie zdecydowanie za wolno. osobiscie odradzam, zwyczajnie zlalem z nad osadow z wiadra do wiadra . Ja proponuje wyrzucić to dziadostwo, założyć do fermentorów kraniki i przelewać za pomocą zwykłego węża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się