Afghan Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 W sklepie "Wszystko za 5zł" Sprzedają tam różny szajs z Chin. Widziałem na wystawie, że mają wagę kuchenną. Hmm. Zastanawiałem się kupić za 25 zł, że będzie tandeta, a za 5 zł to ja nie wiem. Może się okazać, że na szklanki będzie dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Co to znaczy dokładniej? 5kg słodu chcesz do 1g ważyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Hmm. Zastanawiałem się kupić za 25 zł, że będzie tandeta, a za 5 zł to ja nie wiem. Może się okazać, że na szklanki będzie dokładniej. TO nie powinien być szajs, a i wysyłka gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) Co to znaczy dokładniej? 5kg słodu chcesz do 1g ważyć? No i wracamy do początku. Właśnie nie jest to konieczne, także i na szklanki nie wyjdzie jakoś źle. TO nie powinien być szajs, a i wysyłka gratis A jeśli chodzi o wagę jaką podałeś w linku to taką posługujemy się w pracy oraz tej firmy z mniejszą dokładnością bo ważą do 15 kg i ci powiem, że pomimo że te wagi są certyfikowane, to potrafią się tak spie....ć, że oszukują o kilkaset gram i co rok jeżdżą na przeglądy. Także może dlatego nie ufam tanim wagom, bo wiem co się dzieje nawet z certyfikowanymi. Edytowane 4 Marca 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ze słodem to nie problem, można odmierzać PETAMI .Problem z chmielem bo może wyjść Imperial IPA lub Lite American lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 A jeśli chodzi o wagę jaką podałeś w linku to taką posługujemy się w pracy oraz tej firmy z mniejszą dokładnością bo ważą do 15 kg i ci powiem, że pomimo że te wagi są certyfikowane, to potrafią się tak spie....ć, że oszukują o kilkaset gram i co rok jeżdżą na przeglądy. Także może dlatego nie ufam tanim wagom, bo wiem co się dzieje nawet z certyfikowanymi. to co to za certyfikat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) to co to za certyfikat? Szczegółów to nie znam, wiem tylko że posiadają te wagi atesty, a tkj. pisałem potrafią się zepsuć. Wiadomo, zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Edytowane 4 Marca 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 TO nie powinien być szajs, a i wysyłka gratis do 300 g to ciężko szklankę wytarować Ja ważę na elektronicznej do bodajże 3kg. Nawet jak mnie oszuka o kilka gramów na kilogramie, to nie robi mi to różnicy. Przy ważeniu chmielu na kilka gramów już nie oszuka, a najwyżej na miligramy. A to też nie robi mi różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi