zbylon Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam Mam na niedzielę zaplanowane warzenie. Mam gęstwę zebraną po fermentacji "czegoś w stylu Ale" Użyłem do tamtego piwa droźdźy Danstar Windsor. Kobita mi marudzi, żebym uwarzył pszeniczniaka, lecz nie mam droźdźy odpowiednich. Zastanawiam się czy ma sens użycie tej gęstwy, czy nie popsuje to smaku. W razie Niemca, mam jeszcze słody Pale Ale i Pilzneńskie, ale na pszeniczniaka sam mam ochotę, więc mam dylemat. Jak myślicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Na pewno nie bedzie piwo to przypominalo typowego pszeniczniaka. Nawet na Munich Danstara pszenica nie jest "PSZENICA", a jedynie hybryda ale'a z posmakami pszenicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Nie będzie smakował jak pszeniczniak (hefe-weizen), z tego powodu, że główne smaki tego stylu pochodzą od drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylon Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) No i takie odpowiedzi mnie zadowalają. Uwarzę zatem IPA Na to też mam ochotę a poprzednio wyszło mi dobre na tych drożdżach. Dzięki wielkie. Edytowane 16 Marca 2012 przez zbylon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Edyt: sorki, myslalem ze pytasz sie o Nottingham a nie o Windsor. Edytowane 16 Marca 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 No i takie odpowiedzi mnie zadowalają. Uwarzę zatem IPA Kobieta nie będzie zadowolona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi