Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam kolegów i koleżanki Piwowarów Na imię mam Krzysiek mam 23 lata, mieszkam pod Bydgoszczą studiuję w Toruniu. Zdarzyło mi się w życiu zrobić kilka win. Piwowarstwem zainteresowałem się jakieś 1,5 miesiąca temu nie pamiętam już w jakich okolicznościach, przyswoiłem więc trochę teorii a w ramach praktyki zamówiłem ostatnio z CP zestaw startowy Puch mistrz Pro (teraz trochę żałuje) i paczkę glukozy (zacieranie w warunkach akademika to raczej ciężka sprawa). Tak z ciekawości czego zapomniałem dokupić? Życzcie mi powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witamy. Na pierwszy rzut oka to chyba w zestawie nie ma wężyka do dekantacji. Nigdy nie robiłem z brewkita, ale ci co robili piszą, że przy brewkitach cichej nie robili także wężyk póki co byłby ci nie potrzebny ale jakbyś chciał robić cichą to wężyk możesz w motoryzacyjnym kupić. Życzę powodzenie w piwowarzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Cześć! Tak z ciekawości czego zapomniałem dokupić? Wydaje się że wszystko masz do uwarzenia pierwszego piwa! zacieranie w warunkach akademika to raczej ciężka sprawa Zależy od organizacji. Zrób pierwsze z puchy to pewnie znajdzie się miejsce na kolejne eksperymenty w 'celach naukowych' i wierny fanklub piwoszy-amatorów - przynajmniej o puste butelki nie będzie trudno. Moja rada: wychować brać studencką od samego początku to nie będzie problemu ze żmudnym myciem brudnych flaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Wężyk mam, co prawda służy mi do wina ma dość dużą średnice i jest starszy ode mnie O butelki też się nie martwię mam ok. 40 w szafce i chyba drugie tyle w domu. A co do fanklubu to już się kilku "pomagierów" zadeklarowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Wedle mojej wiedzy na forum jest kilku akademikowych piwowarów Do piwa z puchy masz wszystko, co niezbędne, jeśli zaś chodzi o zacieranie, to musisz poczytać i zdecydować, co będzie dla Ciebie najlepsze (choćby czy będziesz używał do filtracji fermentatora false-bottom czy lodówy turystycznej). Przed moim pierwszym zacieraniem również miałem na koncie z 5 puszek. Życzę Ci powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Zestaw doszedł ekipa zorganizowana jutro - pojutrze zaczynam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Kolegę. W końcu i nasz region się ożywia i ujawnia się coraz więcej Piwowarów. Życzę powodzenia i trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam na forum i pozdrawiam z Rydułtów . Jeden student chyba z Krakowa chciał warzyć piwo w wannie. Tego pomysłu Ci nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itanium Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Pozdrawiam z Krakowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się