lewatywa8 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam, zrobiłem ostatnio te piwko i wyszło bardzo dobre. Chciałbym je ponownie zrobić w większej ilości ale mam ograniczona ilość słodu pizneńskiego i pytanie mam takie czy mógłbym zasyp zrobić pół na pół pilzneński i pale ale , czy smak piwa zmieni się bardzo czy też nieznacznie względem zasypu na samym pilzneńskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nieznacznie. Pewnie nawet niezauważalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Będziesz robił tak jak jest w przepisie na S-04? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Tak, chce zrobić jak w przepisie na S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja robiłem to piwko całkowicie na słodzie Pale, również było świetne więc możesz użyć słodu Pale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Warto burzliwą prowadzić w dolnych temp. drożdży, bo ja robiłem 1 około 23 st i zbyt owocowe wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Potwierdzam co piszą koledzy powyżej. Robiłem to piwko pół/pół (pilzneński/pale ale)i wyszło świetne. Moim zdaniem różnica w smaku dla większości jest niezauważalna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dziękuje za odpowiedzi, to w czwartek zacieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Troszkę głupio mi pytać ale czy w przepisie te 4-5 g na butelkę do refermentacji to jest cukier czy glukozy?? Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 1 g sacharozy = 1,16 g glukozy krystalicznej, więc nie ma to większego znaczenia, możesz dać zwykły cukier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się