zgoda Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zastanawiam się nad przemywaniem gęstw przy użyciu ClO2. Na wiki mamy napisane, że roztwór ma mieć stężenie 5ppm, natomiast jestem przekonany, że na forum widziałem wyższe zalecane stężenie - 15ppm i chyba 20ppm (pewien nie jestem, bo jakoś nie mogę tego wątku znaleźć). Dlatego proszę o poradę tych, którzy to spraktykowali: jakie powinno być stężenie ClO2? czy po wypłukaniu ClO2 trzeba wypłukać drożdże dodatkowo sterylną wodą, czy mogą one zostać w roztworze ClO2? Nigdy nie udało mi się opłukać drożdży tak, jak to w różnych miejscach jest opisywane - nie udaje mi się uzyskać tych osławionych "warstw", po rozmąceniu i odstaniu mam tylko płyn i jednolity osad. Nie wiem, czy będzie to miało znaczenie dla procesu płukania ClO2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie mam żadnego doświadczenia w przemywaniu gęstwy, ale pod koniec tej dyskusji była o tym mowa. Może tego szukałeś? http://www.piwo.org/...ozenie-drozdzy/ Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dzisz, nie wpadłem żeby szukać w wątku o zamrażaniu, a szukajka nic nie podpowiedziała... Do zamknięcia temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi