crosis Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Googlając za czym innym trafiłem na takie oto linki: http://www.international-bio-consulting.com/pdf/Transgenic%20Yeast-Text.pdf http://www.international-bio-consulting.com/pdf/Brewery%20yeast%20and%20incidental%20fermentation%20products.%20Sulphur%20compounds.%20Part%201.pdf http://www.international-bio-consulting.com/pdf/Brewery%20yeast%20and%20incidental%20fermentation%20products.%20Sulphur%20compounds.%20Part%202.pdf Pani Anna Salek jak widać sporo wie o drożdżach w browarnictwie, ale też o tym, o co w samym browarnictwie chodzi. A ponieważ na forum spotyka się mnóstwo różnych opinii na temat drożdży, włączając w to mity, przesądy i inne, postanowiłem zaryzykować i zadać Pani doktor kilka mailowych pytań, z zaznaczeniem, żeby odpowiedzi były zrozumiane dla mnie, czyli prostego inżyniera. Jak będziemy mieli szczęście, to dostaniemy odpowiedzi, które raz na zawsze rozwieją wątpliwości, czy np z drożdży namnożonych z osadu drożdżowego z dna butelki będą pełnowartościowe, na ile możliwa jest tam mutacja i czy ta mutacja to faktycznie pięciogłowy demon mordujący smak piwa i pożerający potomstwo piwowarów. korko_czong 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 I co? Dostales jakas odpowiedz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Widocznie prosty inżynier to dla niej za niskie progi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Eee tam, ta pani zarobiona jest. Kariere pewnie robi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Pani odpowiedziała, nawet bardzo chętnie. Niestety, albo ja ją przeceniłem, albo w innym temacie Panowie zbyt zaufali swojej wiedzy i stwierdzili, cytuję: Bardziej prawdopodobnie ta kobieta przeczytała coś na temat piwowarstwa i piwowarskich drożdży i nie zrozumiała do końca co przeczytała. Teraz z tego powodu powtarza bzdury, pewnie myśląc że mówi prawdę. O tych drożdżach możecie poczytać tutaj: http://www.piwo.org/topic/6724-interesujacy-sposob-przechowywania-drozdzy-do-pozniejszego-wykorzystania/page__st__20 Ja swoje zapytałem, coś tam się dowiedziałem, dokonałem prostej analizy dokonań i dorobku naukowego tej kobiety - wyciągnąłem swoje wnioski. Możecie zrobić to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się