Raczek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 W środę planuję uwarzyć warkę z wiki na Belgian Blond ale 17BLG/20l oto zasyp: pilzeński 4kg carapils 0,3kg cararoma 0,1kg biscuit 0,1kg cukier 0,45kg Coś mały zasyp jak na 17 BLG czy mi się wydaję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Licząc tak na szybko. Beersmith podaje, że chcąc uzyskać 20l piwa 17°Blg, przy wydajności 75%, zasyp powinien wyglądać następująco: pilzneński 4,77 carapils 0,36 biscuit 0,12 caraaroma 0,12 cukier 0,54 Przy takim zasypie będzie jednak za ciemny, żeby zmieścić się w stylu. Dałbym 5kg pilzneńskiego, caraaromy 0,1kg lub zrezygnowałbym z niej w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Wrzuciłem do beersmitha i wyszło 14,8 blg i barwa 14,2 EBC wg bjcp to jest poza przedziałami, ale tak naprawdę to są blondy o takich parametrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Mi berertols wyliczył 16.5blg 9,3EBC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mi berertols wyliczył 16.5blg 9,3EBC Wziąłeś zasyp Raczka, czy ten poprawiony przez Portera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Raczka/mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się