Atebo Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Początkowe blg12 po 7 dniach miałem 4,5 dizisiaj po 10 dniiu bez zmian Blg 4,5. Rozlewać do butelek? Dodać cukru do nagazowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Kiedyś kolega polecił, bym przelał na cichą jeśli tak słabo odfermentowało. Trochę pomogło (drożdże dostały trochę tlenu) Spadło po tygodniu o 2 blg. A swoją drogą, to musiałeś w zimnym fermentować, bo mi ta puszka w 3 dni spadła z 10 do 3 blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgadza się fermentowało w temp 18-20. Dodałem po 2g cukru na 1/2l i poszlo do butelek. Za kilka tygodni posmakuję co z tego wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się