przemski Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 może już było ale: dostalem od kumpla którego ojciec prowadzi produkcję słodyczy (w skali większej niż cukiernia, a mniejszej niż fabryka) identyczne fermentory jak używane w piwowarstwie- są to opakowania po syropie glukozowym z punktu widzenia cukierni to po prostu opakowanie którego trzeba się pozbyć być może w okolicznej cukierni dadzą lub za grosze sprzedadzą Wam podobne, a przynajmniej wiadomo czego szukać i o co pytać przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 kiedyś podpytywałem w piekarni, ale tam dostawali w wiaderkach 10-15l 40 kg to przy założeniu że gęstość będzie zbliżona do miodu (1,4 kg litr) to by dawało ciut poniżej 30l, czyli normalny fermentator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam dwa takie fermentory, to te "nasze" 33l białe, tylko z naklejką która wybitnie nie chce odejść od ścianki. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez mrblaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Po benzynie ekstrakcyjnej schodzi. Mam takich z 15 szt. mają 33l - normalne fermentory. przemski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemski Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Po benzynie ekstrakcyjnej schodzi. !! dzięks właśnie się zastanawiałem czym zmyć klej, poprzednie miały takie naklejki które nie zostawiały kleju a najnowszy klej zostawia więc go potraktuję jak radzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 w sklepach komputerowych albo chemicznych można kupić spray "Lebel Killer" do usuwania klejów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi