Swiaderny Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 ja zamówiłem 1 x Ekstrakt słodowy jasny Bruntal 1,7kg + 1 x Coopers BrewMaster - Pilsener 1.7kg. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie muszę już dosypywać cukru/ekstraktu bezpośrednio do butelek celem nagazowania czy też muszę ? Cały cukier powinien zostać zjedzony przez drożdże podczas fermentacji. Podczas butelkowania należy dodać cukier/ekstrakt, wtedy drożdże będą miały surowiec do wytworzenia gazu. Proponuje dodać odmierzoną ilość cukru w postaci syropu do całości piwa i dopiero rozlewać. I kolejne pytanie - w przemyśleniach Jejskiego nie ma nic o baniaku 30l przynajmniej nie w opisie warzenia za pomocą brewkita. Chodzi o pojemnik do fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Do warzenia z brewkitów 1 fermentor to minimum. 2 - optymalnie. Przy warzeniu z zacieraniem - nie ma granicy. Ja mam (2 z kranikami, 2 bez) i odczuwam niedosyt tych bez kraników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się