live4ever Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Mam takie składniki, kupione z Browmatora, ale nie w zastawie tylko pojedynczo =%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod"]http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Monachijskie_Ciemne_-_zestaw_surowcow_wersja_srutowana&przedm=1366959&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod - słód pilzneński Weyermann 1,2 kg - słód monachijski typ I Weyermann 2,45 kg - słód karmelowy ciemny 0,2 kg - słód karmelowy jasny 0,15 kg - chmiel goryczkowy Marynka - chmiel aromatyczny Lubelski - drożdże Saflager S-23 11,5g Mógłby ktoś podrzucić czasy i temperatury zacierania oraz czas chmielenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 55°C - 10' 62°C - 30' 72°C - 50' wygrzew Na 60' Marynka do 25 IBU (pewnie ze 20g, nie więcej). I już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4ever Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Dzięki wielkie, dam znać co z tego wyszło za jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się