andrace Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ok, będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Na naszej stronie pojawił się wywiad z Bogdanem Markockim - zwycięzcą II Warmińskiego KPD w kategorii Rosanke. Wywiad pod poniższym linkiem. http://wm.pspd.org.pl/wywiad-warzenie-piwo-rosanke/ P.S. przypominam o dzisiejszym spotkaniu o 18:00 w Starej Warszawskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja w kwestii formalnej... spotkanie w najbliższą sobotę, 18.04? Rozmawiałem dziś z miłościwie nam prezesującym, ale coś mi się w głowie nie tak układa... Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Według kalendarza (i ustaleń na ostatnim spotkaniu) wychodzi, że najbliższe spotkanie naszego oddziału terenowego (i wszystkich chętnych) odbędzie się właśnie 18 kwietnia, o godzinie 18-tej w Starej Warszawskiej. Temat przewodni - brown porter - tym razem bez omówienia, bo zostało to zrobione przy okazji poprzedniego spotkania. Przy okazji - zarezerwuje ktoś "Hades"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Brown porter? Chyba jednak ogólnie Porter ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Brown porter? Chyba jednak ogólnie Porter ;-) Taaa, rozpędziłem się Oczywiście że ogólnie portery, tak jak w ubiegłym miesiącu były ogólnie stouty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Na naszej stronie oddziałowej pojawił się właśnie wpis na temat kwietniowego spotkania piwowarów domowych. Kto może niech udostępnia post dalej na Facebook'u lub promuje go własnymi kanałami: http://wm.pspd.org.pl/kwietniowe-spotkanie-piwowarow-domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Czy ktoś może wie gdzie w Olsztynie można kupić szklanki do piwa typu Pint (nonic) i typu shaker? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ćwiartka miała jakieś szkła ale w zbójeckiej cenie i z logami browarów. Na przeciw teatru Jaracza jest wieżowiec i w nim na parterze jest sklep Społem z różnym wyposażeniem domu: patelnie, kieliszki etc - może tam coś znajdziesz. Na lubelskiej, za WORDem jest duża hurtownia takiego wyposażenia w szczególności: szklanki, zastawy, porcelana, szkło - tam też możesz poszukać. Specjalistycznego sklepu browarniczego niestety tu nie uświadczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukas Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć, czy któryś z szanownych kolegów piwowarów z Olsztyna poratowałby mnie w potrzebie? Przed chwilą zacieranie słodów dobiegło końca, ale okazało się, że przez nieudaną próbę sterylizacji uszkodziłem całkowicie wszystkie kraniki plastikowe do wiader, jakie posiadałem i nie mam teraz jak odfiltrować brzeczkę. Byłbym bardzo wdzięczny, jeżeli ktoś zechciałby mi pożyczyć na dziś jeden standardowy kranik: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/kraniki-syfony/175-kranik-do-rozlewu-.htmlNajlepiej jakby ktoś z Jarot się znalazł, ale nie będę oczywiście wybrzydzał. Odwdzięczę się w moim piwku --- edit: 16:32już po temacie, dosztukowałem sobie kranik z obi Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez pukas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 23go maja robimy spotkanie? Przyniesie ktoś swoje buraczane piwo? Zarezerwuje ktoś lochy w Warszawskiej( Jerzy Mackiewicz )? Przygotuje ktoś wykład o Angielskich ejlach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dla nie mających Facebooka lub nie śledzących naszego fanpage lub strony wklejam link do relacji z majówki w Dywitach: http://wm.pspd.org.pl/majowka-z-piwem-chlopskim-czyli-warzenie-w-terenie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Info o spotkaniu majowym: http://wm.pspd.org.pl/majowe-spotkanie-piwowarow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 No to co - w sobotę widzimy się na piwku? Info o naszym spotkaniu znajdziecie na: http://wm.pspd.org.pl/czerwcowe-spotkanie-piwowarow-domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Skoro nadciąga trzecia sobota miesiąca, to trzeba wrzucić jakieś info o spotkaniu Tak więc, w najbliższą sobotę, 18.07.2015 spotykamy się o godzinie 18:00 w Browarni Stara Warszawska. Klimaty wakacyjne, więc wykładu żadnego nie będzie Jak będzie ładna pogoda, to pewnie będziemy siedzieć w ogródku. Jeżeli mniej ładna, to pewnie w piwnicy Do zobaczenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Uh, tak trochę "za pięć dwunasta", ale informuję o cyklicznym spotkaniu piwowarów, oczywiście Stara Warszawska, oczywiście od 18-tej, oczywiście sobota... czyli 22.08.2015 Instalujemy się pewnie w ogródku, ale to się jeszcze zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zawsze chciałem przyjść na spotkanie ale brakowało mi czasu. Wiem, że ma być degustacja piw belgijskich. Mam w tej chwili tylko swoją AIPĘ, więc nie za bardzo w temacie spotkania ;-) Przyjmiecie pod skrzydła nowego piwowara? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Przychodź i zabieraj ze sobą co tylko masz - nie tylko belgi będą "degustowane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Hehe OK, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ogłoszenie kierowane wyłącznie do członków W-MOT PSPD!Na co chcemy wydać nasze pieniądze(ze składek)?Jest do wydania ok. 800zł na oddział, do końca roku.Propozycje są następujące. Dopisujcie swoje pomysły, pytajcie, dyskutujcie. - wyjazd integracyjny (Kurnik, Kozuba, Sekulski, Kwaśne Jabłko) - materiały promocyjne (rollup, koszulki, ulotki...) - dofinansowanie szkolenia sensorycznego (koszty np. 50zł członkowie, 100zł inni) - kupno piwa na panele degustacyjne (o konkretnych stylach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jeszcze jedna sprawa.Na spotkaniu wrześniowym(pewnie 19.09.2015) chciałbym poruszyć temat piwa Rosanke. Chętni do dyskusji niech zagłębią się w piwowarskie książki historyczne i przygotują swoją wizję tego piwa. Zweryfikujemy aktualny opis stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Podobno umówiliśmy się na bitwy piwne. To mam takie pytania: Czy mogę zrobić dwa piwa na bitwę? Zapisałem się na świąteczne i mam plan na Winter Warmer oraz Christmas Ale. Czy jeszcze mogę się dopisać do American Wheat? Będę robił swoją pszenicę więc w sumie mogę pokonkurować na tym polu. No i jak wygląda ogólny plan całego przedsięwzięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Podobno umówiliśmy się na bitwy piwne. To mam takie pytania: Czy mogę zrobić dwa piwa na bitwę? Zapisałem się na świąteczne i mam plan na Winter Warmer oraz Christmas Ale. Czy jeszcze mogę się dopisać do American Wheat? Będę robił swoją pszenicę więc w sumie mogę pokonkurować na tym polu. No i jak wygląda ogólny plan całego przedsięwzięcia? No nie Po pierwsze, startujesz w jednej tylko kategorii. Po drugie, w kategorii w której startujesz wystawiasz tylko jedno piwo. Kropka Masz tylko jedną szansę. Ci co wygrają w swoich kategoriach, przechodzą do półfinału, ci co wygrają półfinały, do finału. Tyle jeśli chodzi o ogólny (baaaardzo ogólny) plan zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 I mamy następnych dwóch śmiałków Artur z Ornety i Paweł z Braniewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Jutro napiszę Wam dokładnie jaki plan ustaliliśmy i jakie pary są przydzielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi