Kamot1 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Bogdan my też już o tym myśleliśmy, więc w pełni popieram to co piszesz. Ja też mogę być moderatorem, bo mikrofonu czy wystąpień publicznych się nie obawiam i możemy poprowadzić imprezę razem. Jeżeli jeszcze ktoś bedzie miał ochotę, to zawsze możemy się dogadać. Ja jeszcze myślalem, żeby przed każdą degustacją poprowadzić dodatkowo jakiś krótki blok o np. mitach piwnych, sposobach serwowania piwa czy innych prostych i przyjemnych tematach, aby szerzyć kulturę piwa w społeczeństwie i zainteresować tematem. Na pierwsze spotkanie proponuję zrobić króciutki wstęp o tym czym jest piwo (mam taką fajna opowiastkę porównującą piwo do wina i wprowadzającą w style piwne) i dlaczego powinno się je degustować odpowiednio podane, potem opowiedzieć o sposobach degustacji, o dzisiejszym stylu, zasadach wyboru i tyle starczy. Jeżeli taka formuła się przyjmie, to na kolejne spotkania możemy ją rozwinąć. Wstęp teoretyczny nie powinien przekroczyć max. 30 minut, żeby ludzi nie znudzić, a nawet powinno się to ograniczyć do 15-20' bo na tyle czasu najczęściej starcza ludziom koncentracji Odnośnie projektu graficznego plakatu i reszty, to spróbuje coś pokombinować w niedzielę, ale nie wiem czy zdążę, bo ciagle jestem na wyjazdach ostatnio (właśnie piszę z pociągu do Białegostoku, gdzie jadę na I Podlaski Konkurs Piw Domowych). Jeżeli jest, ktoś jeszcze z zacięciem graficznym, to wrzucajcie swoje projekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Na butelkach można umieszczać etykiety czy tylko dajemy oznaczenia na kapslach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXORRO Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Zgłaszam się konkretnie na luty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 No to w takim razie na luty jest nas na razie dwóch. Jeszcze jedna osoba i można będzie się dogadać co do stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Grafik ze mnie jak z koziej dupy trąba, ale wrzucam swój projekt plakatu i logo bitew piwowarskich, żeby zainspirować Was do działania. Jeżeli ktoś ma jakieś zacięcie plastyczne/graficzne, to jak najszybciej trzeba zrobić plakat, bo musimy promować bitwę. A jak nie to zostanie mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Grafik ze mnie jak z koziej dupy trąba, ale wrzucam swój projekt plakatu i logo bitew piwowarskich, żeby zainspirować Was do działania. Jeżeli ktoś ma jakieś zacięcie plastyczne/graficzne, to jak najszybciej trzeba zrobić plakat, bo musimy promować bitwę. A jak nie to zostanie mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Całkiem spoko. Dałbym te kłosy po bokach jak liście laurowe/dębowe, żeby sięgały do napisu 'warmińskie'. W tle można dać kadź z Zamkowego Młyna:) Logo jakoś wizualnie odstaje od reszty plakatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Nazwę bitewną sprofanowałeś ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Mały update plakatu - wiem, że logo jest do słabe, więc dajcie coś swojego lub podrzućcie pomysły, bo ja już za długo nad tym siedzę i nie mam weny. Dino, jak masz jakieś zdjęcia kadzi z zamkowego, to podeślij - podmienię tło i zobaczymy jak to będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Kolejna drobna zmiana logotypu. Dacie znać. Edytowane 11 Października 2015 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Wszedłem w posiadanie poszukiwanej przez wielu książki piwowarskiej "Technologia piwa i słodu" W. Kunze. Jeśli są chętni na ksero to pieniążki będę zbierał na najbliższym spotkaniu 24.10.2015 (ok. 30zł). Kto się pisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Dino, a czemu nie pisałeś, że szukasz tej książki EDIT: chętnym mogę podpowiedzieć na priv. Edytowane 12 Października 2015 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dzięki Artur! W związku z powyższym zrezygnuję z wersji papierowej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemek1983 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Są jeszcze jakieś wolne miejsca? W jakim stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Luty jest wolny. Styl dogadujecie między sobą. Misiek, eXORRO, Pshemek - styl .............? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Co do stylu to proponuję może jakiegoś lagerka? Czeska 10 lub bohemian pilsener? Jak nie macie możliwości na dolniaki, to może rye ipa albo american rye? Dajcie jakieś swoje propozycje. Edytowane 15 Października 2015 przez Warmiński MISIEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Nie wspomnę, że jedno październikowe miejsce jest wolne, na tapecie APA. Złapałem infekcję i nie dam rady zrobić nowego. A może ktoś z późniejszych terminów ma APĘ w piwnicy i chciałby się zamienić miejscami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemek1983 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Co do stylu to proponuję może jakiegoś lagerka? Czeska 10 lub bohemian pilsener? Jak nie macie możliwości na dolniaki, to może rye ipa albo american rye? Dajcie jakieś swoje propozycje. Z dolnymi byłby problem, ale american rye jak dla mnie świetny pomysł! eXORRO co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXORRO Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 U mnie również byłby problem z dolniakami. W sumie z żytem nie mam jeszcze żadnego doświadczenia, ale świetnie się składa bo akurat miałem w planach jakiegoś rye'a machnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pharun88 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Z moją APA tez jest problem. Po 2 tygodniach w butelkach całkowicie mętna i wychodzi z butelek jeśli nie jest porządnie schłodzona więc pewnie też infekcja. W smaku niby nie jest kwaśna, ale raczej na bitwę się nie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Czyli co? Skoro 2 osoby same zrezygnowały, to bitwy nie będzie? Wygrywa trzecia i czekamy do listopada? Jak tak mają wyglądać bitwy, to trochę słabo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 @pharun88 - odezwij się do mnie jak najszybciej, to sprawdzimy co się dzieje z tym Twoim piwem, bo szkoda by było rezygnować ze startu. Może nie jest tak źle, więc zerknąłbym na piwo. @panta_rei - a co się z Twoim piwem dzieje? Naprawdę taka poważna infekcja? Chcieliśmy w tym tygodniu puścić już ogłoszenie o bitwie, więc musimy szybko podjąć decyzję co robimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 @panta_rei - a co się z Twoim piwem dzieje? Naprawdę taka poważna infekcja? Pamiętasz polifenole z mojej hewelkowej pszenicy... wróciły :-( Piwo już poddałem termouszlachetnianiu i o zgrozo dalej polifenole czuć. Niestety straciłem tak aż dwie warki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No to masakra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi