pharun88 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 No to marnie to wyszło, bo moje mętne jest jedynym jakie zostało na polu bitwy... do soboty Panowie i będzie trzeba to solidnie przedyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) No właśnie - Daniel powyżej już napisał. Bitwy nie będzie, bo piwowarzy, którzy zgłosili się na bitwę nie mają piw. Kazimierz nie uwarzył, a Sławkowi się zakaziło. Daniela było ok, ale nie ma kontrkandydatów. Proszę wszystkich zgłoszonych o potwierdzenie swojego udziału w bitwach, bo jak to ma co miesiąc tak wyglądać, to słabo... Ja swojego stouta na listopad mam. Edytowane 22 Października 2015 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemek1983 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Luty - American Rye. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Potwierdzam na luty American Rye, ale będę pewnie robił dopiero po świętach ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zgłaszałem, że świąteczne na grudzień jest wolne. Nie ogarnę się czasowo do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Trochę mało czasu kruca bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Zając Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 No właśnie - Daniel powyżej już napisał. Bitwy nie będzie, bo piwowarzy, którzy zgłosili się na bitwę nie mają piw. Kazimierz nie uwarzył, a Sławkowi się zakaziło. Daniela było ok, ale nie ma kontrkandydatów. Proszę wszystkich zgłoszonych o potwierdzenie swojego udziału w bitwach, bo jak to ma co miesiąc tak wyglądać, to słabo... Ja swojego stouta na listopad mam. To tek, mój jeszcze siedzi cieplutko w fermentorze, póki co, (odpukać w coś pustego) nic złego się z nim nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Mój stout już zabutelkowany. Myślę, że Liga Piwowarów na listopad będzie OK :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Mój grudniowy X-mass ale, nagazowany, bezpiecznie leżakuje w chłodnym garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Mój stout również już w butelkach od wczoraj. Drżyjcie konkurenci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Uwaga! Członkowie W-M Oddziału PSPD. Do końca roku musimy wydać nasze 820zł.- Na dniach będę zamawiał rollup naszego oddziału. Robimy klasyczny biały z logo oddziału czy jakieś udziwnienia?- Myślałem też o zakupie garnka na pokazy warzenia. Dotychczas używaliśmy mojego, ale ten ledwie zipie. Nowy to koszt ok. 300zł. Oczywiście będziemy mogli go przerobić, tuningować, okleić naklejkami PSPD itd.- Może jak będę zamawiał rollup to przy okazji jakieś ulotki wydrukujemy promujące nasz oddział?- inne pomysły?... (moja wędzonka gotowa na bitwę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Luty - American Rye - Irek Misiak, ..., ... (imiona i nazwiska potrzebne) Marzec - jaka kategoria? szukamy chętnych? może Sławek i Jerzy uwarzycie coś na marzec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 niech o nas i naszych bitwach napiszą lansiarski artykuł w Made inie. Na to to pewnie kasy dużo pójdzie, ale jaki lans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ty się sam tam wylansuj, to dopiero będzie A cena tego lansu, to 1000 zł + VAT, bo miałem już od nich propozycję dla mojej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pshemek1983 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Luty - American Rye - Irek Misiak, ..., ... (imiona i nazwiska potrzebne) Marzec - jaka kategoria? szukamy chętnych? może Sławek i Jerzy uwarzycie coś na marzec? Luty - American Rye - Przemek Dudulewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 W ramach taniego lansu, na naszą bitwę mają wpaść barmani z Czeskiej Hospody. Osobiście poniosłem koszty Branika przy barze i zalansowałem naszą inicjatywę w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Mamy koplet: Luty - American Rye - Przemek Dudulewicz, Krystian Kidrycki, Irek Misiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky-stout Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czy dalej organizujecie spotkania piwowarów domowych, które odbywały się w przedostatnią sobotę miesiąca w Browarni Stara Warszawska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ostatnio mieliśmy spotkanie z okazji bitwy w Zamkowym Młynie, co dalej ze Starą Warszawską to nie wiem... Prezes powinien coś wiedzieć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajek Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czy jest ustalony skład uczestników i styl piwa w marcu w Warmińskich Bitwach Piwnych? Pytam bo chciałbym wziąć udział w zabawie. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 @whisky-stout --> obserwuj stronę lub fanpage na Facebook i/lub zapisz się do naszej grupy Browarmiacy do wspólnego kufla na Facebook, to najdokładniej będziesz wiedział co się dzieje, bo większość informacji teraz idzie przez FB i stronę, a niestety trzeba się przyznać, że forum zostało trochę zaniedbane. Co do spotkań, to zazwyczaj tak, ale ostatnio mieliśmy właśnie bitwę i jakoś nam umknęło. W grudniu raczej też ciężko będzie coś wymyślić, ale mam pomysł, aby spotkać się w ten piątek lub sobotę w Zamkowym Młynie, ze względu na premierę piw z tego browaru. Zawsze jakieś info o oficjalnym spotkaniu idzie na stronę, ale info o spontanicznych spotkaniach idzie poprzez grupę. @Bajek - na ostatniej bitwie zgłosiło się do mnie trzech piwowarów i mieli coś robić razem, ale chyba na kwiecień. Piszę chyba, bo mieli się odezwać do nas na forum lub poprzez stronę, ale narazie brak info od nich (myślałem, że marzec był już obsadzony). Wygląda na to, że marzec jest jeszcze wolny, więc szukaj konkurentów lub poczekajmy, to może ktoś się jeszcze zgłosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Czy ktoś dał znać Bogdanowi, że dziś jest spotkanko? Bogdan, jakby co to mówię ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Tak, dzwoniłem do naszego "niefejsbukowego" kolegi p.s. [sarkazm on] wychodzi na to, że całe forum powstało po to, aby Bogdan wiedział co się dzieje [sarkazm off] Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pharun88 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jako, że październik nam nie wypalił To chyba warto nas na marzec przenieść. Ja, Sławek mówił na spotkaniach, że chętnie i ostatnio w zamkowym Michał się zgłosił więc jest trójka. Tylko dobrze by było żeby każdy potwierdził. Co do stylu zostawił bym APA - lekkie, rześkie i pachnące idealnie na początek wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Może być APA, mnie pasuje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi