Gabe Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 16 marca 2013 #39 - Kolońskie Zasyp: pilzneński - 3 kg pszeniczny - 1kg Zacieranie: słody do 14l wody o temp 68°C 65°C - 120 minut 78°C - 10 minut i do filtracji Wysładzanie: 3 * 5l Chmielenie: Marynka 25g - 60minut Lubelski 15g - 15 minut Wyszło koło 20l 11°Blg, zadane Nottinghamami fermentują w okolicach 12°C. --- 18 marca 2013 #38 Koźlak - odfermentował do 5°Blg, rozlany do 38*0,5l z dodatkiem 120g cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 #39 - zeszło do 2°Blg, rozlane do 37 butelek z dodatkiem 120g cukru. Chyba to koniec sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się