Skocz do zawartości

Podrudzki Browar Domowy Gabe'a


Rekomendowane odpowiedzi

16 marca 2013

 

#39 - Kolońskie

 

Zasyp:

  • pilzneński - 3 kg
  • pszeniczny - 1kg

Zacieranie:

  • słody do 14l wody o temp 68°C
  • 65°C - 120 minut
  • 78°C - 10 minut i do filtracji

Wysładzanie:

  • 3 * 5l

Chmielenie:

  • Marynka 25g - 60minut
  • Lubelski 15g - 15 minut

Wyszło koło 20l 11°Blg, zadane Nottinghamami fermentują w okolicach 12°C.

 

 

---

18 marca 2013

#38 Koźlak - odfermentował do 5°Blg, rozlany do 38*0,5l z dodatkiem 120g cukru.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.