Gawon Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam,chciał bym zrobić piwo takie raczej pod kobiety,nie za mocne tak do 5% ,niezbyt mocno chmielone szczególnie jeśli chodzi o goryczkę z owocowymi smakami delikatnie słodkawe ale koncert życzeń do dyspozycji mam Château Pilzneński (2,5-3,5 EBC) - Castle Malting - 1kg Monachijski jasny® (15 EBC) - Castle Malting - 2kg Château Cara Blond® (20 EBC) - Castle Malting - 1 kg Château pszeniczny monachijski (14-16 EBC) 1kg Château Melanoidowy (80 EBC) 0,5kg Cara-red 50 EBC 0,5kg Curacao (słodkie) 50g Cascade i East Kent Goldings po 50g granulatu i gęstwę od Saison Da się coś zrobić z tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Mało masz słodów podstawowych... Ja użyłabym: Château Pilzneński (2,5-3,5 EBC) - Castle Malting - 1kg Monachijski jasny® (15 EBC) - Castle Malting - 2kg Château Cara Blond® (20 EBC) - Castle Malting - 0,2 kg Château pszeniczny monachijski (14-16 EBC) 1kg Cara-red 50 EBC 0,2kg Do tego dorzuciłabym 0,3-05kg glukozy bądź cukru do gotowania Nie wiem co to jest curacao słodkie, ale przypuszczam, że skórki słodkiej pomarańczy - użyj 20g Chmielenie: 30g EKG na początku gotowania 20g EKG na koniec gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) dzięki wielkie,szczerze mówiąc liczyłem na twoją odpowiedz jak by dorzucić suszonych moreli dla smaku,a bardziej aromatu to kiedy i ile? chyba że z tą pomarańczą się będzie gryzło i lepiej nie ryzykować ? Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie powinno się gryźć, spróbować można Suszone morele możesz dorzucić do brzeczki razem ze skórką pomarańczową pod koniec gotowania, możesz też skórkę pomarańczową i morele zalać niewielką ilością spirytusu i dodać przed butelkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się