amap Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 jestem ciekaw czy ktoś juz próbował zrobić takie ogóreczki - w piwie, z chmielem i karmelizowaną cebulką? [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) teraz to dałeś? jak na targu skończyły się porządne ogórki ? Edytowane 5 Września 2012 przez wassyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 był sezon to ktoś mógł zrobić za późno znalazłem, ale na nastepny rok jak znalazł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Zastanawiam się, bo na filmie robią z gruntowych, ale nazywają piklami, to może z szklarniowych/długich też by wyszło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 No i zrobiłem. 2 słoiki na ok 1 kg ogórków - sprawdzimy za 2 tygodnie oparłem się na przepisie: http://cupcakerehab.com/2012/07/hop-pickles/ ale zmodyfikowałem o standardowe polskie podejście do pikli z octem 10% 10% ocet - 1 cup woda - 3 cup Piwo Kocour - SUB Nahradnik - 70 IBU - 3 cup (reszta z litra w gardło ) pozostałe składniki z przepisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 daj znać po konsumpcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoxxX Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jak ogóry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 o dobrze, że przypomnieliście z natłoku zdarzeń zupełnie o nich zapomniałem Otworzę jutro, przy okazji Dziadów i podzielę się informacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) No to po testowej konsumpcji Wyszło nawet nieźle. Ogóry ogólnie dobrze zapiklowane. Wydaje mi się, że odrobinę ostrzejsze z minimalnie większą (niż w normalnych piklach) pikanterią na początku, potem w smaku pojawia się lekka goryczka, która uwydatnia się w gardle na finiszu. Ogóreczki jadłem do "normalnego" piwa, obawiam się, że przy popularnych obecnie AIPAch i IPAch o IBU większym niż 40 nie wyczuje się już tej goryczki... Na 100% w przyszłym roku (jak będą dobre ogórki) nastawiam znowu i sporo więcej niż 2 słoiki. Zastanawiam się co wyjdzie na "sklepowych" długich ogórkach - jak sprawdzę to dam znać. p.s. żonie też smakowało Edytowane 3 Listopada 2012 przez wassyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się