lodzia_gacon Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Cześć, Właśnie zaczynam moją przygodę z domowym piwowarstwem, na początku BrewKit Geordie Lager, w związku z tym mam parę pytań : 1. W instrukcji napisane jest że zawartość puszki trzeba rozmieszać z wada, proszę o pomoc czy to ma być wrzątek, czy trzeba zagotować wodę wraz z zawartością puszki, czy wystarczy zwykła woda w temp. pokojowej 2. Czy podczas fermentacji burzliwej fermentor ma być szczelnie zamknięty, i czy trzeba co parę dni mieszać brzeczkę ? 3. Czy ( w przypadku brewkita) trzeba przeprowadzać fermentacje cichą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 1. Najlepsza by była przegotowana, ale różne są szkoły. chodzi o to, żeby się ładnie rozpuściło 2. Nieszczelnie, nie mieszać (nie zaglądać, nic nie wsadzać, zmierzyć blg po tygodniu) 3. Niekoniecznie. Niektórzy nie przeprowadzają cichej nawet przy zacieranych piwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodzia_gacon Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Bardzo dziękuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Poczytaj i obejrzyj filmiki http://www.piwo.org/topic/7272-prosze-o-pomoc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się