Gawon Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Witam,mam pytanie czy można zatrzeć Melanoidowy na starter,mam 0,5kg czy wystarczy to? kupiłem jodynę w aptece że by spróbować sobie jak robi się tą próbę jodową ale nie wiem czy coś po pie... bo jak jest skrobia to ma zrobić się brązowe czy prawie czarne? a ona sama w sobie jest strasznie ciemna więc jak to jest? czy wywalić to i się nie martwić skrobią jeszcze mam 0,5 cara-red Edytowane 7 Września 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Obawiam się, że w tych słodach nie ma enzymów, więc jodyna pewnie barwi się na czrno. Nie jest to odpowiedni materiał na starter, jak nie masz nic innego pod ręką to kup sok jabłkowy i jak masz to dosyp do niego odżywkę do drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 już wiem że brak enzymów bo po godzinie dalej czarno soku nie mam tym bardziej odżywki/pożywki nic z głównego zasypu ukradnę pilzneńskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 soku nie mam tym bardziej odżywki/pożywki A to na już potrzebujesz? Jutro pójdziesz do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się