Gawon Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Witam,mam pytanie czy można zatrzeć Melanoidowy na starter,mam 0,5kg czy wystarczy to? kupiłem jodynę w aptece że by spróbować sobie jak robi się tą próbę jodową ale nie wiem czy coś po pie... bo jak jest skrobia to ma zrobić się brązowe czy prawie czarne? a ona sama w sobie jest strasznie ciemna więc jak to jest? czy wywalić to i się nie martwić skrobią jeszcze mam 0,5 cara-red Edytowane 7 Września 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Obawiam się, że w tych słodach nie ma enzymów, więc jodyna pewnie barwi się na czrno. Nie jest to odpowiedni materiał na starter, jak nie masz nic innego pod ręką to kup sok jabłkowy i jak masz to dosyp do niego odżywkę do drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 już wiem że brak enzymów bo po godzinie dalej czarno soku nie mam tym bardziej odżywki/pożywki nic z głównego zasypu ukradnę pilzneńskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 soku nie mam tym bardziej odżywki/pożywki A to na już potrzebujesz? Jutro pójdziesz do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi