antonio Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 aipa zabutelkowana gestosc koncowa 2 blg. jutro lub we wtorek bedzie premium bitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 jedna dzis sobie uwarzylem alta warka nr 7 altbier: 3,7kg monachijski 0,3kg karmelowy jasny 40g marynki drozdze s-33 zacieranie: 63st-40minut 72st-30minut wysładzanie: 3x5litrów do gotowania poszło 25litrów dalsze pomiary bede znac nad ranem aktualnie chlodzi sie na balkonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 wyszlo sympatycznie bo 21litrow i 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 dzisiaj wkoncu warzenie. premium bitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 rekordowa wydajnosc 87procent. Wyszlo 22litry o poziomie blg 15 ale to chyba dlatego ze nie gotowalem pelna godzine bo z gara mi wykipialo i zrobilo sie male pole bitwy w kuchni. Wieczorem uwodnilem safale s O4 i juz rano ladnia pianka w fermentatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 warka nr 9 australian amber ale juz fermentuje. na maly jubileusz warke 10 bedzie piwko czekoladowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czekoladowe 2,5kg pale ale 0,5kg monach 0,5kg karmelowy 0,3kg czekoladowy 15g marynki lyzeczka kakao tabliczka gorzkiej czekolady 0,5kg laktozy laska wanilii drozdze s-04 wyszlo 19 litrow blg 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 warka nr 11 polsko-amerykanskie ale pilznenski 2,5kg pszeniczny 1kg karmelowy jasny 0,5kg marynka 25g lubelski 30g palisade 50g drożdże us-05 zacieranie 1h w 67stopniach wygrzew 76 stopni chmielenie godzinka marynka i odrobina palisade, reszta palisade i lubelski na 5 minut gotowania nastepna warka saison. ide jak burza normalnie czekoladowe zabutelkowane dzisiaj, zeszlo z 16blg do 7blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 warka nr 12 - Saison pilznenski 2,5kg pszeniczny 1kg karmelowy jasny 0,5kg caraaroma 0,2kg marynka 15g lubelski 10g curacao 20g skorki pomaranczy i cytryny (po dwa owoce) miod wielokwiatowy cały sloiczek drozdze s33 zacieranie 60minut w 62st, 20minut w 72 st, 76st wygrzew marynka w 5 minucie gotowania, lubelski na ostatnie 5 minut, curacao na 15 minut, skorki na 10minut, miod na 10minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 warka nr 13 miodowe urodzinowe 3kg pilznenski 1kg pale ale 0,3kg biscuits 0,3kg karmelowy jasny szczypta marynki i duzo east kent golding miod sztuczny, miod wielotwiatowy drozdze us 05 zacieranie 67-20 minut, 72-40minut wyszlo 15blg i 17 litrow 3dnia fermentacji dodam jeszcze miod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Widzę kolega ładnie się rozpędza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 tak tak wciąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 warka nr 14 american pale ale 4,5kg pale ale 0,5kg karmelowy jasny 50g tomahawk 20g marynka 50g cascade zacieranie prawie 1,5h 68-64stopnie chmielenie 50g tomahawk na godzine, marynka na 30minut, cascade 50g na 5 minut drozdze us-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 kolejne dwie wareczki w planach american pale ale: 2,5kg pale ale, 2kg pszeniczny, 0,2kg karmelowy, drozdze american ale weast coast , chmiel cascade, piwo karmelowe: 2,5kg pale ale, 1kg pilznenski, 1kg carahell, 0,2kg cara gold chmielu raczej nie bede dodawal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 amerykanska pszenica wyszla znakomita schodzi rownie szybko Dzisiaj warzenie piwa karmegowego: pale ale 3kg pilznenski 1kg cara hel 0,8kg cara gold 0.2kg chmiel resztka lubelskiego na chlodzenie drozdze us-05 robiony karmel jesszcze nie wiem w jakich ilosciach ale dam na koniec gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 kolejne uwarzone piwa: karmelowe, brooklyn summer ale i cascadian dark ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 nowe uwarzone piwa: miodowe, mild ale, milk stout, pacific pale ale, Na uwarzenie czeka jasne ryżowe( chmiel sorachi ace, trawa cytrynowa, płatki ryżowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 warka nr 23 pilznenski 5kg carahell 0,3kg caramel pils 0,3kg karmelowy jasny 0,1kg plaki ryzowe 0,5kg 67st - 30minut 73st - 30minut 76st - mashout sorachi ace 15g - 60minut sorachi ace 10g - 30minut trawa cytrynowa - 5minut sorachi ace 25 - wylaczenie palnika drozdze us-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 warka nr 24 pale ale 3,8kg crystal 0,2kg 67st - 60minut 76 - mashout apollo 15g - 60minut centenial 10g - 30minut cascade 5g - 30minut centenial 10g, cascade 20g - 5minut drozdze mangrove burton ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) warka nr 25 pale ale 4kg pilznenski 0,5kg bursztynowy 0,5kg karmelowy czerwony 0,25kg karmelowy jasny 0,2kg drozdze us-05 chmielenie w trakcie opracowania mam summit 50g i apollo 50g moze ktos cos doradzi? chce je jakos wymieszac i wykorzystac w calosci w tym american amber ale Edytowane 8 Października 2013 przez antonio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 warka nr 26 extra special bitter skladniki identyczne jak z etykiety angielskiego sniadania z Pinty, bede probowac ulozyc cos podobnego, plan jest taki: 5kg pale ale 0,5kg carared 0,2kg caramunich II 0,2kg caramunich III chmiel east kent golding 100g zacieranie: 65st przez 40 minut 72st przez 30 minut drozdze s 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się