t127SR Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, Zaczynam powoli przygodę z piwowarstwem. Aktualnie jedna warka już się robi teraz myślę nad kolejną i proszę o ocenę: 4kg Monachijski Litovel typ I 1 kg pilzneński Litovel chmiele: goryczkowy Iunga 15g 55' gotowania aromatyczny lubelski 25g 15" gotowania Drożdże: US-05 Co sądzicie o tym? Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Robiłem podobnie: http://www.piwo.org/topic/3614-browar-parnik/page__st__60#entry120849 Piwo dobre, ale lepsze by było z większą goryczką. Na Twoim miejscu zwiększyłbym ilość chmielu na 60 minut - chmielu Iunga nie znam, to się nie wypowiem, za to magnum nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenebri Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Robiłem kiedyś takie piwko: 3kg słód monachijski 1kg słód pilzneński 0,2kg Special B 0,1 słód zakwaszający mech irlandzki chmiel Marynka 25g chmiel Hallertauer Mittelfrüh 25g drożdże: Danstar Nottingham Zacieranie: 54C - 10min 64C - 20min 72-70C - 40min 76C - filtracja Chmielenie 60min 60min Marynka 25g 10min Hallertauer Mittelfrüh 25g 10min mech irlandzki Piwko wyszło bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Warzyłem piwo z udziałem 100% słodu monachijskiego, piwo wyszło dobre ale nie genialnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t127SR Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Puszczone na burzliwą: 21l blg 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się