AG1929 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Bierzesz wodę z biedronki, nie pamiętam nazwy ale kosztuje 59gr 1.5l? 1,59-5 l. Jak robię z ekstraktu to Biedronkową dodaję. Z Tesco 5l też ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Jeśli temat dotyczy wątpliwości żółtodzioba to mam taką wątpliwość. Czy opłaca się przelewać do zbiornika z kranem jeśli glukoze sypie do butelek? Nie raz czytałem o kombinacjach z mieszaniem piwa z rozpuszczoną glukoza gdzie bywało , że nie rozpuściła się dokładnie i nie wyszło równomierne nagazowanie.Chyba że bezwzględnie trzeba zdekantować piwo.Jednakowoż wątpię czy w sumie to coś daje jak i tak wszystko co zostało przelane i tak się znajdzie w butelkach, bo kranik jest przecież na samym dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Mimo,że jako akwarysta, nieźle posługuje się wężykami, to polecam przelanie do fermentatora z kranikiem. Łatwiejszy rozlew do butelek.Sam na tę chwilę tak robię, a cukier i tak miarka sypię do butelek. Może się przekonam kiedyś do syropu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Przemyślałem to jeszcze i wyobraźniłem sobie jak drożdże wędrują do zbiornika z kranikiem gdzie dzięki przelaniu równomiernie się rozłożyły no i chyba o to w tym biega.Jednak warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Nalej syrop na dno fermentora z kranikiem, a potem zlewaj piwo, żeby powstał wir, wszystko ładnie się wymiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Albo wymieszaj łychą. Czy tak czy siak wygodniejsze niż sypanie do butelek. Przy dobrej organizacji butelkowania mega szybko idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Czy opłaca się przelewać do zbiornika z kranem jeśli glukoze sypie do butelek? Jeżeli już chcesz sypać do butelek, to lepiej zwykły cukier niż glukozę, ktora będzie się sklejać. A najlepiej to zrób syrop cukrowy. Najprościej wlać go na dno fermentatora z kranikiem i potem wymieszać z całością, ale jak się upierasz, to możesz go dozować do każdej butelki strzykawką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Najprościej wlać go na dno fermentatora z kranikiem i potem wymieszać z całością,Tak też zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się