BeerGrill Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Wiem, wiem, warzelnia to nie apteka, ale ..dla porządku i świętego spokoju musze o to spytać. Przedstawię to na przykładzie najlepiej. Zacieram sobie przez podgrzewanie - na początek mam słód w 62* i odstawiam na 30 min. Wyciągam gar i podgrzewam, z prędkością powiedzmy 1*/min. Za 10 min mam 72* i chciał bym zostawić na następne 30 min. Moje pytanie to, czy te 10 min gotowania to wliczam juz do tych 72*, one są jeszcze w 62*, czy ich po prostu nie doliczam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 (edytowane) A tak na zdrowy rozum ani to temperatura 62 ani 72 wiec do czego chcesz doliczyć? Nie dolicza się, to czas potrzebny na podgrzanie i tyle. Edytowane 20 Października 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 O! ..i o to chodziło, dzięki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi