St. Anger Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) #50 Wariacja na temat Koźlaka 16°blg Wielkość warki: ~24l Czas gotowania: 60' Prawdopodobne IBU: 21,5 Zasyp: Słód pilzneński: 0,5 kg Słód wiedeński: 1,5 kg Słód munich I: 1,5 kg Słód munich II: 1,5 kg Słód karmelowy 30: 0,2 kg Carapils: 0,5 kg Słód karmelowy 600: 0,2 kg Słód karmelowy czerwony 0,05 kg Zacieranie: Słody wrzucone w 62°C, temperatura ustaliła się na 55°C 55°C - 10' 64°C - 35' Po 5' przerwy maltozowej 1/3 gęstego odebrana na dekokt Dekokcja: 15' w 72°C Dekokcja: 15' gotowania wrzucona z powrotem do dużego gara, temperatura ustaliła się na 73°C 73°C - 60' 77°C -filtracja Chmielenie: 65g Żatecki (granulat) - 60' 10g Żatecki (granulat) - 10' Drożdże: S-23 Edytowane 3 Marca 2014 przez St. Anger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się