Skocz do zawartości

Browar Evergrey Garden


Rekomendowane odpowiedzi

#50 Wariacja na temat Koźlaka 16°blg

Wielkość warki: ~24l

Czas gotowania: 60'

Prawdopodobne IBU: 21,5

 

Zasyp:

 

Słód pilzneński: 0,5 kg

Słód wiedeński: 1,5 kg

Słód munich I: 1,5 kg

Słód munich II: 1,5 kg

Słód karmelowy 30: 0,2 kg

Carapils: 0,5 kg

Słód karmelowy 600: 0,2 kg

Słód karmelowy czerwony 0,05 kg

 

Zacieranie:

 

Słody wrzucone w 62°C, temperatura ustaliła się na 55°C

55°C - 10'

64°C - 35'

Po 5' przerwy maltozowej 1/3 gęstego odebrana na dekokt

Dekokcja: 15' w 72°C

Dekokcja: 15' gotowania wrzucona z powrotem do dużego gara, temperatura ustaliła się na 73°C

73°C - 60'

77°C -filtracja

 

Chmielenie:

 

65g Żatecki (granulat) - 60'

10g Żatecki (granulat) - 10'

 

Drożdże:

 

S-23

Edytowane przez St. Anger
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.