Atebo Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Jestem ok kilku dni posiadaczem następującego sterownika BrewTroller DX1. bazującego na Arduino Zakładam ten wątek aby osoby posiadające sterowniki z tej serii mogły tutaj na jego temat podyskutować. Obecnie jestem na etapie zmiany jednostek na metryczne. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc. Czy jest ktoś na naszym forum znający się trochę na Arduino. Popytałem trochę wczoraj na festiwalu w Poznaniu jednak nie spotkałem nikogo kto używa takiego sterownka. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahometus Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Witam, ja działałem na arduino i nadal działam, z robota stał się teraz kontrolerem czujników temperatury do chłodziarki własnie na ds18b Swoją drogą ciekawe jaki procesor tam siedzi bo widzę że ma sporo wyjść nawet izolowanych ale mało w stosunku do np arduino mega. Sam powoli majstruje z ardu sterownik na PID'dzie z ssr'em i lcd wiec jak coś to postaram się pomóc PS. doczytałem, wiem co siedzie , ciekawe urządzenie Edytowane 11 Listopada 2012 przez mahometus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) DX1 jest na Atmega 1284P. A jednostek nie mogłem zmienić gdyż był zimny lut przy pinie autoresetu. Edytowane 15 Listopada 2012 przez Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi