olo333 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Nie mam innego termometru by to samemu sprawdzić. A nie masz takiego do mierzenia temperatury ciała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Np. u mnie w domu woda gotuje mi się w ok. 96-97C W Kielcach? Na pewno nie - termometr Cię oszukuje. Bądź, co bądź, Kielce są położone w górach... i to najstarszych w Europie Generalnie szacowałbym że mój dom położony jest na wys. ~300m n.p.m., więc woda powinna wrzeć w temp. ~98,8C. Być może termometr trochę oszukuje, być może niedokładny był pomiar (zapewne w tak dużym garze woda będzie wrzeć przy dnie, a wyżej już nie tak intensywnie). Sama obserwacja "wrzenia" jest niejednoznaczna - może wrzeć mocno i może wrzeć słabo - i kiedy woda ma jaką temperaturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Bądź, co bądź, Kielce są położone w górach... i to najstarszych w Europie W wyniku nowych badań okazało się, że najstarsze w Polsce są jednak Góry Sowie http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3ry_Sowie (sory za off top ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Bądź, co bądź, Kielce są położone w górach... Tyś widzioł góry... Pozdrawiam z Zakopanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 A widzioł! Był w zeszłym roku w Zakopanem - tłoczno tam u Was baco, a i łoscypki jakieś takie podrabiane mocno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi