Skocz do zawartości

Środek do dezynfekcji "Incozan-S" - używał ktoś?


Winger

Rekomendowane odpowiedzi

Dorwałem w Selgrosie środek do dezynfekcji, w butlach 5-litrowych, coś ok. 25-30 zł, zdjęcia etykiet poniżej:

 

http://winger.pl/incozam-s-1.jpg

 

http://winger.pl/incozam-s-2.jpg

 

Używał ktoś może już tego? Wg opisu z etykiet powinien się idealnie nadawać do dezynfekcji sprzętu i powierzchni płaskich w pomieszczeniach. Chciałbym zasięgnąć kilku opinii, na wypadek gdybym o czymś nie wiedział.

Mam zamiar rozpylać to na ścianki fermentorów w roztworze ok. 10%, do tego wężyki/rurki/gumki/wszystko co ma styczność z piwem od chwili chłodzenia.

Jedynie z butelkami mam wątpliwości - nada się? Na chwilę obecną do butelek używam piro, ale i tak planuję przesiadkę na coś mocniejszego (każda butelka jest dokładnie płukana bezpośrednio przed rozlewem).

Zastanawiam się jak się bedzie miała skuteczność tego środka w porównaniu z kretami/wybielaczami/ClO2 itp.

 

Z góry dzięki za wszelakie opinie.

 

EDIT: literówkę strzeliłem, środek nazywa się Incozan, nie Incozam.

Edytowane przez dori
poprawiłam literówkę
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.