Hasintus Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ciekawe dlaczego akurat Jacerowi diacetyl nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ciekawe dlaczego akurat Jacerowi diacetyl nie przeszkadza Bo się kiedyś wygłupiłem przed Czesem w Bambergu i mnie szybko sprowadził na ziemię. Akurat wracali z browaru gdzie diacetyl jest na porządku dziennym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pewnie Hasintus miał co innego na myśli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieca Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zapewniam cię, że jest bardzo dobrze wyczuwalny. Taki bardziej jak tofii. Dawno nie pilem Pilsnera ale mialem okazje sprobowac Heinekena u znajomch i smakowal jak dupa (diacetyl taki ze hoho). Wogole piwa importowane typu lager/pilsner (w zielonych butelkach) oraz takze IPA ktore maja mnostwo karmelowych slodow to jest generalnie wyrzucanie pieniedzy w bloto. Czas im na pewno nie sluzy... Z innej beczki troche ale takze o diacetylu jest taki browar w Indianapolis ktory warzy piwo z popcornem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ciekawe dlaczego akurat Jacerowi diacetyl nie przeszkadza Bo się kiedyś wygłupiłem przed Czesem w Bambergu i mnie szybko sprowadził na ziemię. Akurat wracali z browaru gdzie diacetyl jest na porządku dziennym. Nie wygłupiłeś się. Ogólnie wiadomo, ze w okolicach Bambergu jest sporo małych browarów, z przestarzalym prymitywnym sprzętem. Niektóre z nich robia wysmienite piwa, ale trafiaja tez takie się z dużymi wadami czy wręcz też kwasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nie ma co nad gustami dyskutować. Jednemu maślany posmak pasuje drugiemu nie. Pytanie czy z punktu widzenia technologii produkcji piwa diacetyl powinien występować czy nie. Rozwój technologii i nauki pozwala produkować artykuły spożywcze coraz lepsze, czasami zdrowsze, bez wad, zanieczyszczeń itg. Analogicznie moim zdaniem jest z piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się