Usiu Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Co to za sos, bo albo jestem głuchy albo nie podał, Worcestershire? Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Co to za sos, bo albo jestem głuchy albo nie podał, Worcestershire? Tak, to jest worcestershire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Tomek zarąbisty film ! Jedyne co mi się nie podobało to to przyspieszanie w trakcie. Wprowadzało to niepożądany aspekt komediowy poza tym rewelka na pewno wypróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ja pierdziu, musiałem po mopa polecieć żeby ślinę zetrzeć z podłogi Ale mi smaka narobił... Mialem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Bardzo dobry filmik i wszystko wygląda super smacznie, tylko... to nie jest hamburger. Hamburger to same mielone mięso, 100% czysta wołowina, bez suchego chleba, pietruszki itd. Takie coś z suchym chlebem itd nazywa się meatloaf (pieczeń mięsna), więc to by się nazywało mini-meatloaf sandwich albo mini-meatloaf burger. Co nie zmienia faktu że wygląda super smacznie Edytowane 26 Stycznia 2013 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Scooby, jesteśmy w Polsce, tu nie ma ćwierćfunciaków z serem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Tu nawet nie chodzi o jakieś nazwenictwo , tylko smak jest kompletnie inny . Robiłem kilka razy z krakersami i bułką tartą , ale uważam ,że sama wołowina z przyprawami jest zdecydowanie lepszym wyborem, Bez jajka oczywiście. Samo mięso i przyprawy. A jeśli chodzi o kształtowanie samych kotletów , to mam na to taki patent ,że kulkę mięsa kładę na arkuszu folii do żywności nałożonym na deskę do krojenia Na mięso kłądę następną warstwę folii i dociskam całość z góry kolejną deską.Folia jest po to żeby się nie przyklejało. Dociskam na grubość powiedzmy 0,5 cm. Kotlety wychodzą idealnie grube na całej powierzchni i okrągłe. Ewentualnie poprawiam nożem dookoła , żeby wyrównać brzegi. A przy smażeniu dociskam kotleta z góry jakimś cięższym naczyniem , wtedy kotlet sie nie podnosi i smaży idealnie z obydwóch stron. I jak pisał scooby , nie zmienia to faktu ,że danie wygląda nieźle i odrazu chciałoby się skosztować PS. Cebulkę po pokrojeniu polecam wymoczyć w wodzie przez kilka minut , robi się chrupiąca i nie ma tak ostrego smaku. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Scooby, jesteśmy w Polsce, tu nie ma ćwierćfunciaków z serem A McRoyal w Mcdonalds to co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Scooby, jesteśmy w Polsce, tu nie ma ćwierćfunciaków z serem A McRoyal w Mcdonalds to co ? @Samael - to właśnie jest najśmieszniejsze w Stanach, te drobne różnice :-D Hint: slotish 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 jestem po "testach" z przepisu agi i powiem żę naprawdę kawał dobrej zieleniny , co prawda bez sera na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Scooby, jesteśmy w Polsce, tu nie ma ćwierćfunciaków z serem A McRoyal w Mcdonalds to co ? @Samael - to właśnie jest najśmieszniejsze w Stanach, te drobne różnice :-D Tez sobie od razu skojarzylem z tym filmem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 jestem po "testach" z przepisu agi i powiem żę naprawdę kawał dobrej zieleniny , co prawda bez sera na końcu. Cieszę się, że smakowało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Już teraz możecie głosować i decydować kto wygrał pierwszy pojedynek w bitwie na smaki! Tylko pierwszych 150 osób będzie mieć taką możliwość. Oglądnijcie filmy i zadecydujcie! Zapraszamy! http://www.ankietka.pl/ankieta/105591/piwo-i-jedzenie-bitwa-1-black-hope-alebrowar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Uprzejmie informuję, że w pierwszej bitwie na smaki wygrała Aga, czyli ja! Walka była bardzo wyrównana, szliśmy z Tomkiem łeb w łeb Oficjalny wynik to: 77 głosów dla Agi, 73 głosy dla Tomka, czyli 51,33% do 48,67%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Można powiedzieć, że wyprzedziłaś Tomka o długość "języka hucuła". Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Można powiedzieć, że wyprzedziłaś Tomka o długość "języka hucuła". Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Gratulacje i czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Gratulacje dla Agi, chociaż obydwa widea były moim zdaniem super ciekawe. Aga, następnym razem robię twój ratatuj! Edytowane 30 Stycznia 2013 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Już mamy dwa nowe wyzwania - Dziadek Mróz i Lwówek Belg. Podejmiemy decyzję, które przyjmujemy i będziemy gotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 To zostały jeszcze jakieś butelki Dziada Mroza ? Szczerze wolałbym zobaczyć co przyrządzicie do Belga, to częsty gość w moim domu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Tutaj możecie zobaczyć nasze degustację piwa Lwówek Belg. Gotowanie już wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Do piwa Lwówek Belg przygotowałam pyszną tartę. Zapraszam na film i do korzystania z przepisu Makaron, josefik, CZEJEN i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Aga muszę Ci powiedzieć, że stanęłaś na wysokości zadania. Muszę przyjechać do Ciebie na nauki. P.S. to na pewno był kozi ser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 P.S. to na pewno był kozi ser? Koza i hucuł - pół na pół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Co to jest hucuł ? Pytam poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się