longmen Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam, Mam pytanie, a nie mogę znaleźć informacji na forum odnośnie transportu drożdży płynnych w ujemnych temperaturach. Chcę zamówić drożdże płynne w sklepie internetowym i zacząłem się zastanawiać czy ujemne temperatury mają na nie wpływ i mogą ulec śmierci poprzez zamrożenie w przesyłce kurierskiej ? Czy taka zamrożona saszetka po rozmrożeniu jest tak samo wartościowa jak nie zamrożona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Była już dyskusja na ten temat, ale przy obecnych ujemnych temperaturach i prawidłowym zapakowaniu przez sklep, drożdże nie powinny zamarznąć w przesyłce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmen Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Masz link do dyskusji na ten temat ?? Bo nie mogę się doszukać. Po za tym trochę się obawiam, że pomimo dobrego zapakowania to nie wiadomo jak kurier długo będzie miał w samochodzie nieogrzewanym przesyłkę i czy nie zamarzną. Pewności nigdy nie będzie. Ponawiam pytanko czy zamrożenie drożdży je zabije czy nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Trzymaj: http://www.piwo.org/...mrozona-gestwa/ nie do końca to o co pytasz i nie wiem jak to przekłada się na suche, ale jak widać da się drożdże zamrozić z powodzeniem Edytowane 22 Stycznia 2013 przez underoak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Masz link do dyskusji na ten temat ?? Bo nie mogę się doszukać.Po za tym trochę się obawiam, że pomimo dobrego zapakowania to nie wiadomo jak kurier długo będzie miał w samochodzie nieogrzewanym przesyłkę i czy nie zamarzną. Pewności nigdy nie będzie. Ponawiam pytanko czy zamrożenie drożdży je zabije czy nie ?? Może nie zabić 100% ale może wystarczyć by drożdże już nie nadawały sie do użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmen Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 dzięki, zamówię sobie drożdże jak się ociepli na dworze, póki co zostają suche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dziś właśnie otrzymałem płynne. Wg statusu przesyłki po godzinie 5 rano zostały wydane do doręczenia a przyjechały do mnie po 16 więc cały dzień jeździły w samochodzie. Drożdże nie są zamarznięte, wszystko z nimi ok. Nie sądzę aby temperatura była ujemna nawet w tych samochodach dostawczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 W zeszłym roku z BA otrzymałem zamrożoną kostkę drożdży, po reklamacji w sklepie wstrzymano sprzedaż drożdzy plynnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmen Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 W zeszłym roku z BA otrzymałem zamrożoną kostkę drożdży, po reklamacji w sklepie wstrzymano sprzedaż drożdzy plynnych Właśnie się tego obawiam. Co zrobiłeś z tymi drożdżami - kosz czy też próbowałeś użyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 W zeszłym roku z BA otrzymałem zamrożoną kostkę drożdży, po reklamacji w sklepie wstrzymano sprzedaż drożdzy plynnych Właśnie się tego obawiam. Co zrobiłeś z tymi drożdżami - kosz czy też próbowałeś użyć ? Kosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ja zakupiłem ostatnio 2 saszetki płynnych w TB. Przyszły w 1 dzień i nie były zamarznięte, wczoraj aktywowałem i już po kilku godzinach były pięknie napuchnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Bo miały blisko i chyba nie musiały nocą jechać na pace przez całą kraj. Jakie były temp i czy były zabezpieczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 To fakt daleko nie miały . Zamówienie robiłem kilka dni temu więc temp. była w granicach -7 do -10 stopni a zabezpieczone były bardzo ładnie w folie bąbelkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Do mnie drożdże dotarly we wtorek a miały mimo wszystko dość daleko. Saszetka napuchła błyskawicznie, tak więc obecne temperatury panujące w samochodach kurierów nie wyrządziły im większej krzywdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi