olos23 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 No właśnie, robiłem kiedyś piwko z ekstraktu słodowego ciemnego WES i bardzo mi smakowało ( w przeciwieństwie do jasnego). Od niedawna bawię się w zacieranie i chciałbym uzyskać coś podobnego. Macie propozycje jakich słodów użyć i jak zacierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 A na jakich drożdżach tamto było, jaką miało gęstość, jak i czym nachmieliłeś? Jalo bazę do tego piwa poszukaj jakieś recepury na tmave albo schwarzbier, powinno być podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos23 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Drożdże Safale S-04, 20 litrów brzeczki o gęstości 13 blg. Chmiel Marynka 25g - 60 minut i Lubelski 25g - 10 minut. Tyle, że to łatwo powtórzyć, ale nie znam bazy:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się