Afghan Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Tak jak widać na fotce. Jeden wałek jest na stałe, a drugi jak widać jest na śruby przykręcony. W razie potrzeby zmiany grubości szczeliny klucz do ręki, pięć minut i przestawione. Edytowane 10 Marca 2013 przez Afghan Kamilo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Czyli najnormalniej w świecie na "fasolki". Nakrętki dałeś zwykłe czy samokontrujące? Edytowane 10 Marca 2013 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Czyli najnormalniej w świecie na "fasolki". ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tzn. owalne otwory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) To pewnie będzie się tak nazywało Nakrętki zwykłe. Edytowane 10 Marca 2013 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) To pewnie będzie się tak nazywało Nazwa potoczna Edytowane 10 Marca 2013 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Afgan-mierzyłeś szczelinomierzem jaką masz szczelinę przy tego typu wałkach?Jak możesz,to wrzuć foto śruty-moczysz słód przed śrutowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Fotki śruty nie mam ale wydajność mam bardzo dobrą, ostatnio według BeerSmitha 87%. Ale zmieliłem trochę za drobno i bałem się o filtracjię ale poszło bez problemów. Szczelinomierza nie mam aczkolwiek ostatnio za nim się rozglądałem. :-) Słodu nie moczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasB Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Widzę, że napęd na dwa wałki wykluczył radełkowanie wirnika. U mnie konstrukcja jest drewniana (sklejka 10mm). Łożyska osadzone w otworach sklejki. Regulacja szczeliny na zasadzie przesuwania deseczek (szurają po profilu L). Sklejki, w których są łożyska ściągane są do reszty konstrukcji listwą. Niestety nie zdaje to egzaminu. Podczas mielenia siła jest tak duża, że rozpycha wałki. Zrobię fasolkę w drewnie i będę ściągał śrubami - mam nadzieję, że to wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasB Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Afghan a jak masz zrobione, aby słód nie rozsypywał się na boki? Czy to przepustowość zsypu nie pozwala na wysyp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Wieczorem postaram się wrzucić jakieś fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Tak jak obiecałem fotki śrutownika. LukasB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasB Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi