vojtol Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Czy jest sens po tygodniu burzliwej przelewać na cicha i dochmielic na zimno? Jezeli tak to jaki chmiel uzyc do tego lagera? Na cichą przelej, aż ustanie fermentacja burzliwa, może to być po tygodniu, ale może też być po dwóch... Na zimno możesz dać cokolwiek aromatycznego, do jasnego "nibylagera" pasują chmiele tradycyjne, ale jeśli masz amerykańskie to też będzie dobrze (albo nawet lepiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się