pishtaco Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam ponownie, Zlałem już swojego Imperial Stouta na cichą. SG zjechało ostatecznie z 1049 do 1014. Teraz pytanie, które nasunęło mi się po obejrzeniu Kopyrowej recenzji Speedway Stouta... Czy mógłbym dodać ziarna kawy lub zmieloną kawę do piwa fermentującego na cichej? Czy poprawiłoby to jego smak/aromat? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Możesz dorzucić na cichą. Czytałem gdzieś na amerykańskich forach że najlepsze efekty daje tzw cold brew czyli zimne zaparzanie. Do zimnej, przegotowanej wody, wrzucać zmielone ziarna kawy i do lodówki na dzień, dwa. Potem ziarna zostawiasz a resztę dodajesz przy rozlewie do butelek. Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Hast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się