anu Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Na początek chce zrobić stouta z zestawu słodów z piwodzieja: Skład zestawu: - Château Pale Ale 3,5kg - Château Aroma 0,4kg - Château Pszeniczny jasny 0,2kg - Château Abbey® 0,2kg - Château Czekoladowy 0,25kg - Château Jęczmień palony 0,35kg - Target 20g - Challenger 10g - Fuggles 10g - Drożdże suche US-05 - Laktoza 200g Doświadczenie mam zerowe, więc zdaje się na recepturę. Laktozy w porównaniu z innymi recepturami mało; może dokupię ze 100 g, ale do 750 g czy 1kg nie dojdę, ze względu na rosnące koszty. Ujmują mnie natomiast te płatki owsiane z receptur autorskich. Jak dodam powiedzmy 500 g, to nie zaburzę koncepcji receptury? Może jest na tyle subtelma, że płatki tu nie przystoją? Edytowane 16 Września 2014 przez anu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 W zestawie masz z kolei pszeniczny, który jakiejś tam subtelności może doda, choć do 0,5 kg płatków mu daleko. Moim zdaniem jak dorzucisz te płatki, to nic złego stać się nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się