tumek_pl Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 witam, robiłem już piwa miodowe ale mam tu pytanie dotyczące syropów ( klonowych i sosnowych) zamierzam wykonać dwie warki i zapodać jeden syrop do jednej i drugi do drugiej. Mam tu jednak dylemat czy wlać syropy pod koniec gotowania np w ostatnich 10 minutach czy po schłodzeniu, chciałbym wlać około 300ml na 20 ltr zielonego piwa. Może ktoś na forum stosował te ww. syropy i zechce się podzielić dośwadczeniami ? pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 http://vermonthomebrew.com/using-maple-sap-syrup-homebrewed-beer To czytałeś? Z tego co wiem ok 60% syropu klonowego to cukry (Wikipedia podaje 66°blg) tak więc użycie jest nieco podobne do miodu. Nie rozumiem po co dublujesz tematy, wczoraj utworzyłeś już jeden i nakłaniam do zadawania pytań właśnie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumek_pl Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 wiem, przepraszam ale umieściłem pytanie wogóle nie w temacie stąd zadałem drugie we właściwym temacie. Dziękuję za źródło - poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się