Usiu Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Dzisiaj pierwszy z półfinałów! Widzimy się ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Zbliża się finał 05.12.2013 „PiwoWAR battle” W czwartek, piątego dnia dwunastego miesiąca 2013 w gdańskiej Degustatorni odbędzie się Wielki Finał bitew piwowarów domowych z cyklu „PiwoWAR battle”. W finale zmierzą się Łukasz Szynkiewicz i Łukasz Pawlak , którzy według swoich tajnych receptur uwarzyli piwo w stylu IIPA. Dwóch Łukaszów wraz z gdańską Degustatornią zapraszają wszystkich chętnych do darmowej degustacji ich produktów połączoną z ich oceną. To od Was będzie zależało kto zostanie zwycięzcą całego cyklu ! Wszystkich zainteresowanych udziałem w darmowej degustacji prosimy o wysłanie maila na adres pokey2@wp.pl W tytule wiadomości należy wpisać „ PiwoWAR Battle FINAŁ” a w treści swoje imię i nazwisko. W dniu eventu uczestnikom zostaną rozdane Zaproszenia , które posłużą również jako karty do głosowania. UWAGA – ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA https://www.facebook.com/events/585526494849829/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 niedługo zostaną same loga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Jakby kogoś interesowało to dzisiaj wielki finał, dwie imperialne IPA na przeciw siebie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Relacja http://browarnik.blogspot.com/2013/12/piwowar-battle-akt-ix-fina-ukasz-pawlak.html Gratulacje dla Zawodników! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Bardzo fajna impreza dla lokalu i dla gości. Ale co w tym jest dobrego dla domowych piwowarów, i to aż tak, że patronuje temu wydarzeniu PSPD? Wybaczcie, ale ja widzę głównie hasło "darmowa degustacja" powtarzane dwukrotnie w ogłoszeniu. Proszę nie traktować mojego posta jako czepialstwo - jeśli się mylę, nie dostrzegam jakichś wartości, to proszę o uświadomienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Marusia, nie zawsze trzeba piwo traktować poważnie. Piwowar Battle to fajna okazja do integracji środowiska i do wspólnej zabawy. Zysk jest taki, że można wciągnąć postronnych ludzi w nasze hobby i pokazać, że piwowarstwo to nie tylko "cieżka praca" ,ale też dobra zabawa. Czyż tak nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Domyślam się że też sława i chałwa dla piwowara który zwycięży pojedynek gra pewną rolę. Element rywalizacji i satysfakcja ze zwycięstwa mogą być warte tej skrzynki piwa, tym bardziej jeśli warzysz dużo i nie masz pustej piwniczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Bardzo fajna impreza dla lokalu i dla gości. Ale co w tym jest dobrego dla domowych piwowarów, i to aż tak, że patronuje temu wydarzeniu PSPD? Wybaczcie, ale ja widzę głównie hasło "darmowa degustacja" powtarzane dwukrotnie w ogłoszeniu. Proszę nie traktować mojego posta jako czepialstwo - jeśli się mylę, nie dostrzegam jakichś wartości, to proszę o uświadomienie Moze po prostu, dobry powod by sie spotkac i napic sie dobrego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ja z pewnością jestem przewrażliwona na punkcie darmowej degustacji, bo wiem, że to zawsze przyciąga, ale mało kiedy zainteresowanych piwowarstwem, a jeno piciem A jeśli jest to dwukrotnie powtórzone w ogłoszeniu, oznacza, że jest to traktowane jako wabik dla gości lokalu. Popracowałabym nad wydźwiękiem zewnętrznym, bo w takiej formie patronat PSPD dziwi - że nie wspomnę o wspaniałym babolu w słowie "urna w punkcie 1. regulaminu zamieszczonym właśnie na stronie PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Ja z pewnością jestem przewrażliwona na punkcie darmowej degustacji, bo wiem, że to zawsze przyciąga, ale mało kiedy zainteresowanych piwowarstwem, a jeno piciem No i tu się mylisz, próbki były lane w objętości 80ml, to się poopijali wszyscy Dla mnie, jako uczestnika, bitwy to przede wszystkim możliwość pokazania swoich umiejętności i konfrontacja odczuć na temat swojego piwa z innymi odbiorcami, jest parę osób od których bardzo lubię słuchać opinii na temat swoich piw. Poza tym jest to okazja do uwarzenia i spróbowania nowych jeszcze nie wypróbowanych stylów. I co chyba najważniejsze jest to krzewienie piwnej kultury, myślę, że parę osób po tegorocznej edycji zacznie warzyć swoje piwa. A poza kwestią rywalizacji w samych bitwach, cała ta inicjatywa to jedna wielka zabawa, zawsze świetna atmosfera i wyjątkowi ludzie do których, aż chce się lgnąć. Po każdej bitwie czekam z niecierpliwością na następną Edytowane 11 Grudnia 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zdecydowanie, jako uczestnik zgadzam się z przedmówcą! Poza tym, na 2014 było tylu chętnych piwowarów, że konieczne było losowanie. Impreza przyciąga też zainteresowanych piwowarstwem, wielu ludzi pyta o warzenie, chmiele itp. Pojawiają się też gości z zagranicy (tak, tak), obok Degustatorni jest hostel. Ideą imprezy była jej otwartość, stąd konieczne głosowanie publiki, aby Bitwa nie stała się towarzystwem wzajemnej adoracji. Bez głosowania (a poza tym degustacji w kosmicznej ilość dwa razy po 80 ml piwa) wszystko stałoby się zamknięte niczym PZPN lub inne ,,leśne" organizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak w ogóle, to jutro rusza kolejny (już trzeci!) sezon PiwoWAR battle. Na początek bitwa na klasyczne AIPY: https://www.facebook.com/PiwowarBattle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi