dentharg Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tylko nie mam pojęcia jak mogłem je spasteryzować.. Na pewno nie zbyt wysoką temperaturą.. Trudno - w keg i sztucznie: pewnie tak się skończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tylko nie mam pojęcia jak mogłem je spasteryzować.. Na pewno nie zbyt wysoką temperaturą.. Trudno - w keg i sztucznie: pewnie tak się skończy. Zapewnie mało żywych drożdży zostało w butelce. Zostaw piwo w spokoju na jakiś czas powinno się nagazować z czasem. Teraz jedyne co to możesz podnieść temperature, albo bawić się w dodawanie drożdży do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Podniosłem temperaturę. W otwieranie butelek i dodawanie drożdży nie będę się bawił. Wrzucę do kega. Wczoraj butelkowałem Marcowe, zobaczę czy to jednorazowy problem był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się