zgoda Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 W telefonie z androidem polecam Brewzor Calculator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 nabiłem kega na 2,1 bar w temp. 20 st po 3 tyg. okaże się czy dobrze zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 ustaw 3 bary pomieszaj/poturlaj 3-5 min i napij się nagazowanego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 po jakim czasie turlane piwo jest do spożycia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) po jakim czasie turlane piwo jest do spożycia ? Od razu.Turlanie po podłodze to jest akurat najgorszy sposób nagazowania. Z braku laku I na szybko może być, ale nie jest najlepszy. Często będziesz miał z tego dużo piany na piwie a mało gazu w środku piwa. Ja bym raczej polecił 30 PSI (ok. 2 Bar) przez 2-3 dni lub 2-3 tygodnie w temperaturze I pod ciśnieniem serwowania danego stylu. nabiłem kega na 2,1 bar w temp. 20 st po 3 tyg. okaże się czy dobrze zrobiłem. To wydaje mi się o wiele za dużo bar lub zbyt długi czas. Edyt: 20°C? Chcesz piwo pic w tem. pokojowej? Wstaw to do lodowki! Edytowane 24 Czerwca 2013 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Turlanie po podłodze to jest akurat najgorszy sposób nagazowania. Z braku laku I na szybko może być, ale nie jest najlepszy. Często będziesz miał z tego dużo piany na piwie a mało gazu w środku piwa. Nie jest to prawdą. Po turlaniu lub mieszaniu normalnie robi się wyszynk bez piany opisywałem wielokrotnie : ustawiasz np 3 bary turlasz przez 3 min, podpinasz kran i próbujesz jak za mało nagazowane to ponawiasz operację turlania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Stoi coś na przeszkodzie, żeby przewód piwny miał 6-10 m długości? Obecnie piwo w kegach trzymam w piwnicy, ale problem mam z wilgotnością tam i co za tym idzie z pleśnieniem kranów. W planach (raczej przyszły sezon) jest budowa kegeratora, ale pić już się chce teraz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się