Kamilo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Piwowarów z okolicy Siedlec może ucieszyć fakt powstania stacjonarnego sklepu winiarsko-piwowarsko-destylacyjnego "Destylacik". Znajduje się on przy ulicy Rynkowej 12 C. Asortyment piwowarski na razie jest skromny ale właściciel Pan Marek obiecał stopniowe jego uzupełnianie. Dostaniemy tam takie produkty jak: fermentory, lejki, kapsle, kapslownice drożdże US-05, chmiele Lubelski i Marynkę oraz podstawowe słody. Znacznie większy asortyment sklep oferuje amatorom tzw "mocniejszych swojskich trunków". Nie będę wymieniał artykułów destylacyjnych bo po prostu jest tam tego za dużo. Zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Pozdrawiam z okolic Radzynia Podlaskiego, chyba tam najbliżej, tym bardziej, że często bywam. A jakiś numer telefonu, żeby sprawdzić czy akurat coś jest? A słody śrutowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Szczerze to piwowarstwo w tym sklepie jeszcze raczkuje głównie na "destylaty" się nastawili i to im najlepiej schodzi, ale jak będzie zainteresowanie piwowarów to może będzie więcej artykułów piwowarskich. Telefonu nie mam i w google też nie znalazłem. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Z własnego doświadczenia wiem, że mieć stacjonarny sklep pod ręką to super sprawa! Z czasem zapewne zwiększy się asortyment... i obie strony będą zadowolone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 O to świetnie Rzadko bywam w Siedlcach, ale w awaryjnych sytuacjach dobrze wiedzieć, że jest sklep pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No miejmy nadzieję że się asortyment zwiększy. Może uda się jakieś warsztaty piwowarskie wspólnie z nimi zorganizować w Siedlcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czy nie wie ktoś czy w soboty jest otwarte? Będę jutro w Siedlcach to bym zajechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jest do 14 albo 13 otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 a czy zmieniło się coś w sprawie piwowarstwa? tzn. czy są jakieś słody bo ostatnio jak byłem to był tylko wędzony do whisky bodajże! albo czy w ogóle bedzie w asortymencie słód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek-12345 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Podepnę się pod temat Kamila. Właśnie dzisiaj odkryłem że na Brzeskiej 4 w Białej Podlaskiej mamy wreszcie sklep stacjonarny i jest nim właśnie "Destylacik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No tak słyszałem Zbyszku, że Wam filie Siedleckiego Destylacika otworzyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxy96 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Już nie będę spamował w nowym temacie, biorę łopatę i odkopuję Rozważania dotyczą sklepu w Białej Podlaskiej. Ktoś mi podpowie jak wrażenia z zakupów składników piwowarskich i potem piw warzonych na nich? Byłem raz, niby fajnie dużo rzeczy do domowych wyrobów. Ale zauważyłem, że chmiele leżą na półce poza zamrażarką (zapakowane były próżniowo). O drożdże już nie pytałem, ale widziałem, że te pod destylaty też leżały na półce także poza lodówką (ale nie wiem czy te należy przechowywać w lodówce) - na części piwowarskich producent zaleca przechowywanie w chłodzie. Dodatkowo nie śrutują sami, tylko udostępniają śrutownik - sprzedawca tłumaczył to tym, że nie wie jak grubo chcemy. Czy podobne praktyki mają miejsce także w sklepie w Siedlcach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi