tolo Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (płyta indukcyjna i kosmicznie drogie gary o wielkości ~30L) Nie przesadzasz aby? za ~150zł kupisz emalię, która spokojnie nada się na indukcję, jak chcesz nierdzewkę, to się w 300 spokojnie zmieścisz. Jeśli to są kosmiczne ceny to ja Cię przepraszam, hobby musi kosztować i nie są to żadne kosmiczne ceny, dwie warki piwa będą więcej warte niż 300zł. Możesz jeszcze kupić jakiś pasteryzator, pewnie 150zł wystarczy Co do tak dużej emalii na indukcję to może i się nada, ale "spokojnie" to nadmierny optymizm :-) Cienkie dno oznacza bardzo niewielką przestrzeń do wzbudzania prądów wirowych, więc u mnie mniejsze garnki emaliowe nawet działają, ale grzeją znacząco dłużej niż z grubym dnem stalowym. Dodatkowo przy większym garze dno się będzie odkształcało i nierównomiernie obciążało szklaną płytę, w rezultacie przy dużej masie może dojść do pęknięcia płyty. A co do kosztów to dla jednych 300zł to dużo, dla innych mało. Ja mam niestety za dużo kosztownych hobby (swoją drogą dlaczego hobby są takie drogie !!!?? ) Zdrówka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (swoją drogą dlaczego hobby są takie drogie !!!?? ) Żeby byle kto się nie pchał i nie psuł Ci zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (swoją drogą dlaczego hobby są takie drogie !!!?? ) Żeby byle kto się nie pchał i nie psuł Ci zabawy Bo hobby jest po to, żeby Inni mogli na hobbyście dobrze zarabiać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Tutaj jest taki patent: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi