Bzdzionek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Witam serdecznie wszystkich piwowarów domowych Malutkimi kroczkami staram się wkroczyć w fascynujący świat piwowarstwa domowego. Cała przygoda rozpoczęła się od wizyty ze znajomymi w Zakładzie Usług Piwnych we Wrocławiu, gdzie po raz pierwszy udało mi się spróbować piw z browarów rzemieślniczych. Obecnie jak pewnie większość żółtodziobów zacząłem warzenie od gotowców, w tej chwili fermentuje moja pierwsza warka - Imperial Stout z Muntonsa, ponieważ to moje pierwsze piwo jestem mocno podekscytowany i przynajmniej 4 razy dziennie zaglądam do mojej piwniczki obserwując postępy w fermentacji Już pomału zaczynam się przymierzać do kolejnej warki, którą chciałbym uwarzyć zgodnie z prawdziwą sztuką, czyli z zacieraniem, mam nadzieję, że wytrwam w tym postanowieniu i nie skończy się na kolejnym gotowcu, zatem trzymajcie kciuku. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelką pomoc na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Jak już cię to wciągnie to nie będzie odwrotu. Witaj i powodzenia Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Witaj! Gotowce są jak zupa z torebki... Bierz się za zacieranie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Witaj w gronie żółtodziobów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się