CZEJEN Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Weyermann podaje: 5 - 10 % for dark beer 1 - 5 % for light beer, pale ale. Na tutejszej wiki też napisano, że można stosować do 10%. Według źródeł "anglosaskich" można sypać do 20%. Przykład: http://beerguevara.com/caramunich-malt-type-3/ Jakie są Wasze doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Tak jak z każdym innym karmelowym, ile kto lubi. Ja staram się nie przekraczać 10-15%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Uwarzyłem eksperymentalnie. Po łebkach: Pale Ale - 80% Caramunich III - 20% Carafa III special - garść Challenger Fuggles mech irlandzki S04 Piwo zabutelkowane, gazuje się. Wszystko bardzo OK, tylko goryczka jakaś taka szałwiowata a la lekarstwo. Obaczym jak poleżakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się