Skocz do zawartości

Wyeast 1010 American Wheat?


Rekomendowane odpowiedzi

A dry fermenting, true top cropping yeast which produces a dry, slightly tart, crisp beer. Ideal for beers where a low ester profile is desirable.

 

Origin:

Flocculation: Low

Attenuation: 74-78%

Temperature Range: 58-74° F (14-23° C)

Alcohol Tolerance: approximately 10% ABV

 

Styles:

American Wheat or Rye Beer

Cream Ale

Düsseldorf Altbier

Kölsch

Northern German Altbier

 

Ofermentowuje do wytrawnego smaku, prawdziwe drożdże górnej fermentacji, które produkują wytrawne, lekko cierpkie, rześkie piwo. Idealne do piw gdzie porządany jest niski profil estrowy.

 

Podstawowe informacje:

Flokulacja: Niska.

Odfermentowanie: 74-78%

Przedział temperatur: 14-23°C

Tolerancja na alkohol: 10% ABV

 

Style:

American Wheat or Rye Beer

Cream Ale

Düsseldorf Altbier

Kölsch

Northern German Altbier

 

Źródło: http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=126

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.