ambus Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Planuje zakupić jeden z zestawów startowych lecz niestety nie wiem który jest lepszej jakości, może ktoś ma porównanie i mógłby mi powiedzieć który lepiej zakupić. Zastanawiam sie nad zestawami: http://www.sklep.wes.com.pl/?d=produkt&id=157# http://www.browamator.pl/opis.php?grupa_p=6&przedm=187642&shr=0 Dori Edit - zmiana tematu na bardziej adekwatny Edytowane 17 Czerwca 2009 przez dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Przeanalizowałam skład obu zestawów i praktycznie są identyczne z jednym wyjątkiem - WES dodaje zestaw ekstraktów + drożdże + etykiety. Z kolei Browamator jest trochę tańszy. Więc różnice są niewielkie, więc sam musisz wybrać. Ja od siebie tylko dodam, że warto związać się z BA, gdyż mają atrakcyjny system rabatowy czego brakuje w WESie. Ja np. w BA dorobiłam się już 10% rabatu więc całkiem sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambus Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 no i to prawie identyczne robi dla mnie różnice, ponieważ planowałem teraz zrobić warkę z ekstraktu słodowego + chmiel ale jeżeli zakupie zestaw z WES'a to będę musiał zrobić z ekstraktu słodowego + nachmielony ekstrakt słodowy. Obecnie jestem bardziej skłonny do zestawu WES'a ponieważ jak by nie patrzył to daja dodatkowo 20l piwa za 10 zł. A może ma ktoś porównanie co do jakości zestawów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m44 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam, Ja również zastanawiałem się przed zakupem, którą z tych dwóch ofert wybrać. Zdecydowałem się na Zestaw Startowy od WES, a na podjęcie takiej decyzji wpłynął właśnie fakt, że w prawie takiej samej cenie mam jeszcze surowce na pierwsze piwo. Oczywiście, jeżeli zależy Ci na rabatach w BA, to zamów tam. Od strony technicznej złego słowa nie mogę powiedzieć o żadnym z powyższych sklepów (złożyłem swoje pierwsze zamówienie w BA chyba wczoraj i dzisiaj już jest wysłane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambus Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja też zdecydowałem sie na WES'a, zamówienie złożyłem w poniedziałek wieczorem a paczka już dziś rano była u mnie a dostawcą była poczta polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi