chomiczon Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Pierwszy raz fermentuję piwo drożdzami Brewferm Blanche. Po pięciu dniach fermentacji ma sporą czapę na powierzchni podobną jak przy fermentacji drożdzami US-05. Czy Brewferm Blanche zachowują się podobnie przy fermentacji jak US-05 tworząc gęstą długozalegającą pianę na powierzchni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Post nr 10 i 11 w tym dedykowanym temacie: http://www.piwo.org/...ewferm-blanche/ Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez roofman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 U mnie też dość długo się trzymały na wierzchu, pewnie około tygonia. Zlewałem na cichą po dziewięciu dniach, to już grzecznie czekały na dnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dzięki za wskazanie charakterystyki tych drożdzy. Lenistwo spowodowało, że nie użyłem szukajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się