cml Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) #17 American Brown Ale 13,5blg Receptura: 3.1kg pilsneńskiego 0.5kg brown malt 0.5kg strzegom karmelowy 150 (caramunich II/III) 0.4kg melanoidin malt 0.1kg carapils 80g strzegom czekolada 1200 (carafa II) (poprawka - 40g następnym razem) http://hopville.com/recipe/1684169 przeróbka Bell's Best Brown Zacieranie: 45min 68st + 4g gipsu Filtracja: 22l na raty Gotowanie 70min: 60min: 20g x 8,6AA Cascade 60min: 10g x 11,1AA Iunga 15min: 15g x 4,6AA Fuggles + mech irlandzki 02min: 10g x 4,6AA Fuggles Chmielenie na zimno (3dni przed rozlewem): 20g x 4,6AA Fuggles 10g x 10AA Centennial Fermentacja: 7 dni burzliwa, 7 dni cicha 5blg - US-05 (20l) Butelkowanie: 21 marca 2013 - 4blg Refermentacja: 115g glukozy na 17,5 litra Prośba o dostosowanie tego do właśnych potrzeb - moje było przegazowane Klarowane grawitacyjnie oraz przy użyciu torebek t-sac. Pierwsz wrażenia - bardzo podobne do Black Hope z AleBrowaru - następnym razem użyję 40g czekoladowego bo niestety nie jest to brąz - może trochę sie rozjaśni jak postoi ale na pewno nie jest to 40EBC Edytowane 26 Września 2013 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się