olo333 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kraj pochodzenia: USA Odmiana: goryczkowa Średnia zawartość alfakwasów: 15-17% Krótki opis: Amerykański chmiel goryczkowy. Stosowany zazwyczaj w piwach górnej fermentacji, dający neutralną goryczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Użyłem z ciekawości 50g w IIPA. Chmiel dał solidną goryczkę. Mocną, ale nie ściągającą czy zalegającą. W moim odczuciu, do IIPA idealną. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Cichus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.ro Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam.Dzisiaj rozlalem single hopa 11 blg na wariorze .uzylem 150 gr w tym na zimno 50 gr.Aromat nie jest zbyt mocny troche ziolowy,jakbym wyczuwal tytoń w smaku ale tez zapach slodkiej konfitury z czerwonych owocow.Goryczka mocno atakuje podniebienie ale nie zalega dlugo, ogolnie pozytywnie a nie chcialem w tym piwie tropikalnych akcentow .Jak postoi miesiac to napisze co wyszlo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_666 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Jak ktoś potrzebuje porządnej goryczki do APA, IPA (niezalegającej, grejpfrutowej), to chyba jeden z najlepszych chmieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się