olo333 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kraj pochodzenia: Czechy Odmiana: aromatyczna Średnia zawartość alfakwasów: 5-7% Krótki opis: Nowa, aromatyczna odmiana chmielu, zarejestrowana w 2008 roku, powstała w wyniku krzyżówek z dziko rosnącymi rosyjskimi chmielami. Charakteryzuje się intensywnym aromatem korzennym oraz aromatem cytrusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Uwarzyłem jakiś czas temu piwo single hop na tym chmielu. Bardzo przyjemny aromat cytrusów, kwiatów - podobny do chmieli amerykańskich, choć może trochę mniej intensywny. Piwo wyszło smaczne, ale z pewnością zyskałoby przy zastosowaniu innego chmielu na goryczkę - do takiego zastosowania ten chmiel nie jest najlepszym wyborem. Mam jeszcze 100 g więc chyba sprawdzę go w lagerach. Wydaje mi się, że mógłby się sprawdzić w amerykańskiej pszenicy, ale nie zdążyłem w tym sezonie takiej uwarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 A co jest nie tak z tą goryczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeżeli mowa o tym co było w Żywcu, to goryczka była nieprzyjemna, kłująca i przy tym rozlazła. DonBeer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Jeżeli mowa o tym co było w Żywcu, to goryczka była nieprzyjemna, kłująca i przy tym rozlazła. W rzeczy samej - to właśnie było to piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Iunga na goryczkę i będzie gites piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Myślałem o premiant, bo to jednak miało być czeskie ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzięki, miałem zamiar robić single hopa na nim, ale plan się teraz zmieni i dam na goryczkę magnuma :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzięki, miałem zamiar robić single hopa na nim, ale plan się teraz zmieni i dam na goryczkę magnuma :-) Jak dla mnie z deszczu pod rynnę, ale opinie na temat magnuma są podzielone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Magnum to bardzo dobry chmiel na goryczkę, już nie jedną warkę nim chmieliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się